Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 494

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Мнения
    601
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от didaki Виж публикацията
    А, ХМФ няма ли?
    А,нещо повече за тези инициали?

  2. #2
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    А,нещо повече за тези инициали?
    https://translate.google.com/transla...al&prev=search


    ХМФ: При загряване на меда, част от фруктозата се разпада до хидроксиметилфурфурол (ХМФ). Смята се, че в големи количества това вещество е токсично. Но в количествата, в които то се среща в пчелния мед и други хранителни продукти, не е опасно. Това вещество се открива и в доста храни, приготвени чрез печене или сушене – в препечените филийки, сушените сливи, кафето, различни бисквити, сладки и други. В суровият мед има средно 15 мг/кг, а нормата, която е наложена от закона е 40 мг/кг и има за цел да гарантира именно, че меда не е бил загряван на висока температура.

  3. #3
    Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Мнения
    601
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    https://translate.google.com/transla...al&prev=search


    ХМФ: При загряване на меда, част от фруктозата се разпада до хидроксиметилфурфурол (ХМФ). Смята се, че в големи количества това вещество е токсично. Но в количествата, в които то се среща в пчелния мед и други хранителни продукти, не е опасно. Това вещество се открива и в доста храни, приготвени чрез печене или сушене – в препечените филийки, сушените сливи, кафето, различни бисквити, сладки и други. В суровият мед има средно 15 мг/кг, а нормата, която е наложена от закона е 40 мг/кг и има за цел да гарантира именно, че меда не е бил загряван на висока температура.
    Да,да.Но в остатъчната вода при варенето едва се чувства сладост,така че и да има,ще е нищожно.

  4. #4
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Да,да.Но в остатъчната вода при варенето едва се чувства сладост,така че и да има,ще е нищожно.
    Ми така де. Нали това казвам в 411 пост.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •