Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 79 от 82 ПърваПърва ... 29697778798081 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 781 до 790 от общо 819
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Не съм, но не вярвам, че ще има някакъв ефект. Преди акацията, изнесох майката с една пита в нуклеос, сложих една изградена пита и след акацията; оплодена майка и плодник с мед, а в магазина въздух.

То сега като се замислих няма смисъл да го качват,като мога да го извъртя аз.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Хайде разясни този метод. Проявявам голям интерес да разбера как го правиш и каква ти е целта, а най вече резултатите. И не ми отговаряй с въпрос.

Харесва ми миризмата от кошера затова го правя не заради меда.Ти усещал ли си я тая миризма?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    То сега като се замислих няма смисъл да го качват,като мога да го извъртя аз.
    Така правеше един дядо (лека му пръст) след акацията изцетруфугираше, рамките от плодника с мед: Да имало къде да снася майката! Ама като хване суша и билки не "пуската"!? Те си намирали!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Какво им е различното на пчелите и едните жулят и другите жулят.
    Данчоооооооооууууу, пчелите са други но има и друго проф. Кашковский говори за юли месец в Сибир в главната паша повтарям юли в главната паша а за силата не семейството дето ще махаш майката съм ти казвал колко трябва да е.А за селекцията не ми се говори.Скоро четох П.Дънов та човека казва как и да го обясня колко и подробно да е българина все ще притури нещо от него си.
    Та Българина е много умен и много знае, тои с точни рецепти не работи та ако ще и мисията лично да му ги каже .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Данчоооооооооууууу, пчелите са други но има и друго проф. Кашковский говори за юли месец в Сибир в главната паша повтарям юли в главната паша а за силата не семейството дето ще махаш майката съм ти казвал колко трябва да е.А за селекцията не ми се говори.Скоро четох П.Дънов та човека казва как и да го обясня колко и подробно да е българина все ще притури нещо от него си.
    Та Българина е много умен и много знае, тои с точни рецепти не работи та ако ще и мисията лично да му ги каже .
    Забравил съм Чичо Гошо.То не е едно да се помни.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    ей затуй Гога казвам, че трябва да се експериментира и хората да пробват нови неща и после да споделят, обезателно , а не да се чака на готово, защото всеки иска по 155 от кошер, но малцина го могат или правят опити да го постигнат

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Нещо много се отнесохте от темата.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    а не да се чака на готово, защото всеки иска по 155 от кошер,
    Аааааа,НЕ!
    Преди 5-6 години се запознах с един дядо от,който всяка година ловях рояци,по два от кошер.Дядото имаше 6-7 кошера 12дб само с по 1магазин.Обяснявах му да сложи поне още един магазин,че иначе ще се роят.Казвах му,че ловя от неговите рояци..,А той спокойно ми обясни ,че по 3 магазина запечатан мед вади,дори през 3-4 години по 4магазина мед от кошер сваля и,че изобщо не го интересува,колко се роят.....Макар,че в района спокойно могат да се вадят Данчовите кила..
    Човека сподели,че само през септември поставя лентички варостоп и не подхранвал,нито търсил майки.
    Горе-долу от тогава и аз не търся максимума.Но района ми няма нищо общо с тоз на дядото и се налага да бръкна-побутна малко тук и там..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Майсторе,много си прав,на ДБ трябва само да уцелиш момента след пресвиването кога да го разшериш.Сбъркашли или клона или празни магазини.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Нещо много се отнесохте от темата.
    С кое сме се отнесли Данчо ьа пръв път не спами ами умува без много информационна мъгла.

Страница 79 от 82 ПърваПърва ... 29697778798081 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •