Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от gln Виж публикацията
    Ще го давам на 10 кошера ДБ12, зазимени са на 12 рамки и има по 3-4 пити във всеки кошер пълни с кристализирал мед

Салагай лимонтузу 2гр на литър и подавай по малко.Не,че повече има проблем,но заради мравките.Шегувам се не съм подавал такава отвара.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Шегувам се не съм подавал такава отвара.
    Ами като не си подавал такава отвара, що си слагаш задника там, където хората си мерят камшиците?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ами като не си подавал такава отвара, що си слагаш задника там, където хората си мерят камшиците?

Заради химията и биологията.
    И на мама сладкото.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз рискувах и сложих.В момента имам 3 новички пити изградени две от които осеменени от край до край с един пръст меден венец.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    В това студено все още и променливо време, в което борбата за всеки градус отгоре, за да има повече пило - да се разширява Дадан-Бл. с 100% повече обем на един път ми звучи самоубийствено - едва ли не като руска рулетка....имам силни многокорпусни кошери, на които не посмях да им сложга отгоре втори корпус, понеже е все още студено през нощите - 3-5 градуса, и ги разширих на по два корпуса от 8 рамки с двойна преградна дъска, та какво остава за втори даднблат корпус!!!!!

Потребител
    Регистриран
    24.04.2017
    Пчеларски район
    Лакатник, Козлодуй
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    В това студено все още и променливо време, в което борбата за всеки градус отгоре, за да има повече пило - да се разширява Дадан-Бл. с 100% повече обем на един път ми звучи самоубийствено - едва ли не като руска рулетка....имам силни многокорпусни кошери, на които не посмях да им сложга отгоре втори корпус, понеже е все още студено през нощите - 3-5 градуса, и ги разширих на по два корпуса от 8 рамки с двойна преградна дъска, та какво остава за втори даднблат корпус!!!!!
    Съгласен съм за времето, само не разбирам, каква е разликата между това, което ти си направил с добавянето на втория 8р ЛР и моето добавяне на втори ДБ корпус с изградени пити с мед? Да, ДБ е с по-голям обем, но е и с повече пчели. Ако майката се качи горе, колко време ще й трябва да осемени цеия корпус, ако изобщо осемени повече от централните рамки, и какво ще е времето тогава? Опасявам се, че ако не ги бях разширил, ще роят преди акацията, въпреки, че имам магазин поставен под корпусите съм убеден, че майката няма да слезе долу, а аз не искам да роят сега (и не заради акацията). След Гергьовден, да правят каквото искат. Мисля, че не съм сбъркал, но и твоето предупреждение има своето основание.
    Времето ще покаже.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    В това променливото пролетно време, начинаещите пчелари с по 20-30 кошера като нас, е много важно да играят с обема на кошера, за да постигнат максимални резултати през сезона, да развият максимално силни семейства, и да успеят да увеличат бройката семейства, и да вземат някой лев от мед....при старите кучета-пчелари няма такава дилема - там всичко е на конвеир...там не се мисли много-много....едно е да гледаш 30 кошера, а съвсем друго е да гледаш 130!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен е рано за правенето на майки. Задължително кошера трябва да е напълнил 2та корпуса преди да го осиротя а това се получава около края на месеца. А и времето сега не подходящо. За мен е важно майките да са хубави и не бързам за никъде.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен е рано за правенето на майки. Задължително кошера трябва да е напълнил 2та корпуса преди да го осиротя а това се получава около края на месеца. А и времето сега не подходящо. За мен е важно майките да са хубави и не бързам за никъде.

Това го кажи на тия колеги които ще копуват ранни МПС-та.Хвърлят си парите на вятъра.

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    В крайна сметка, ако има поне малък вариант да съм прегрял леко разтопения мед, да го дава ли на пчелите, или да не рискувам, ако надраскам захаросаните пити и ги напръскам с топла вода, ще успеят ли да го вземат и преработят пчелите или ???

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •