Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Действията,на пчеларя също могат да помогнат за по голяма агресия.
    Кажи някакво действие което води да агресивност, че да го избягваме.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Кажи някакво действие което води да агресивност, че да го избягваме.

Напримерно,разпечатването на мед.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Започнах пролетния преглед, ротациите, слагането на основи, подмяната на корпуси с реставрирани и хранене. Много операции на куп. Стартирах от най- силните 7-9 рамки с пило, агресията е значително намаляла в сравнение с март, така че може да се работи. Много пръскаха миналия месец и е нормално да са агресивни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Отивам аз тази седмица да нахвърлям магазини, където нямат, да сложа нещо за градеж, защото нали уж кошерите са се засилили. Пристигам към 11 и вместо да бучи пчелина има някакъв вял летеж, някакви 5 пчели по поилките и не изглеждат добре нещата. Направих бърза проверка на прелките и тук-там духа топло ама повечето са намалили печките. Кошери, които миналата седмица бяха започнали да работят в магазините сега имат по 10 пчели. Пчелата ли се обмени, пръскане ли ги застигна, аз ли нещо ги обърках - никва идея.
    Медец

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Отивам аз тази седмица да нахвърлям магазини, където нямат, да сложа нещо за градеж, защото нали уж кошерите са се засилили. Пристигам към 11 и вместо да бучи пчелина има някакъв вял летеж, някакви 5 пчели по поилките и не изглеждат добре нещата. Направих бърза проверка на прелките и тук-там духа топло ама повечето са намалили печките. Кошери, които миналата седмица бяха започнали да работят в магазините сега имат по 10 пчели. Пчелата ли се обмени, пръскане ли ги застигна, аз ли нещо ги обърках - никва идея.
    Пак се получава нещо, но няма яснота все още. И другите колеги си замълчаха.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Много пръскане, при мен също има спад на пчелите и сериозен подмор пред кошерите от отровени пчели. Постоянно идват напръскани пчели които не ги допускат да се връщат в кошерите. Това е положението, пръска се по обяд и никой не го интересува.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •