Започнах пролетния преглед, ротациите, слагането на основи, подмяната на корпуси с реставрирани и хранене. Много операции на куп. Стартирах от най- силните 7-9 рамки с пило, агресията е значително намаляла в сравнение с март, така че може да се работи. Много пръскаха миналия месец и е нормално да са агресивни.
Отивам аз тази седмица да нахвърлям магазини, където нямат, да сложа нещо за градеж, защото нали уж кошерите са се засилили. Пристигам към 11 и вместо да бучи пчелина има някакъв вял летеж, някакви 5 пчели по поилките и не изглеждат добре нещата. Направих бърза проверка на прелките и тук-там духа топло ама повечето са намалили печките. Кошери, които миналата седмица бяха започнали да работят в магазините сега имат по 10 пчели. Пчелата ли се обмени, пръскане ли ги застигна, аз ли нещо ги обърках - никва идея.
Медец
Много пръскане, при мен също има спад на пчелите и сериозен подмор пред кошерите от отровени пчели. Постоянно идват напръскани пчели които не ги допускат да се връщат в кошерите. Това е положението, пръска се по обяд и никой не го интересува.
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))