Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 637 от 683 ПърваПърва ... 137537587627635636637638639647 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 6,361 до 6,370 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Помниш ,чичо Гошо как ги храних брата от мазъта на стола.
    Данчо с цялото ми уважение към твоята персона а то е безгранично ама не знам що те оприличавам на добрата ламя Спаса тая с трите глави.Кога говори едната глава разумем ама кога е другата - тц, а за третата не ми се и ще да мисля какво говори.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Данчо с цялото ми уважение към твоята персона а то е безгранично ама не знам що те оприличавам на добрата ламя Спаса тая с трите глави.Кога говори едната глава разумем ама кога е другата - тц, а за третата не ми се и ще да мисля какво говори.
    Ееее, закъснял си. Аз вече го оприличих на таз ламя още отдавна. Това е за втори път и следва, че може да има нещо общо.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ееее, закъснял си. Аз вече го оприличих на таз ламя още отдавна. Това е за втори път и следва, че може да има нещо общо.
    Не знаех, но интересно съвпадение и що Ламята Спаса а не Змей Горянин и аз не знам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Теб, заедно с бат ти Янчо ще ви сложа между джобовете си на панталона и заедно с малкият ще играя тенис с вас.
    Забравил си брата какво те пита за кошера с 15 рамки пило.Ама на теб ти е простено...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

Нема да ти споделя как ги раня,но ползвам метода на мазъта и точно от същото семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията

Лесно е Чичо Гошо.4 пъти отнема крайните,но може това и да е грешка.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Лесно е Чичо Гошо.4 пъти отнема крайните,но може това и да е грешка.
    Вземи си смени профила от пророк на оракул то е пак същото пак е посредник между божество и простосмъртни ама си има и тълковател та да могат да резберат какво ороти.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    ...Някои разхвърлят пилото в три корпуса. Опитай по японски и ще видиш.
    Точно от такова нещо се притеснявам - по някое време да намеря безпорядъчно разхвърляни медови запаси из трите корпуса и да се налага да подреждам рамка по рамка. Затова ми беше и въпроса. Предполагам, като свърши някоя паша и има интервал до следващата, ще се качат нагоре с пилото по средните пити, а отстрани ще останат пълни и полупразни пити = безпорядък за оправяне. Тоест, след приключване на дадена паша най-малкото трябва да прибера меда от пълния /дай боже/ корпус, намиращ се отгоре, за да се подредят отново пчелите както трябва. Досега така правех, но се чудя какво ще стане, ако пропусна.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Точно от такова нещо се притеснявам - по някое време да намеря безпорядъчно разхвърляни медови запаси из трите корпуса и да се налага да подреждам рамка по рамка. Затова ми беше и въпроса. Предполагам, като свърши някоя паша и има интервал до следващата, ще се качат нагоре с пилото по средните пити, а отстрани ще останат пълни и полупразни пити = безпорядък за оправяне. Тоест, след приключване на дадена паша най-малкото трябва да прибера меда от пълния /дай боже/ корпус, намиращ се отгоре, за да се подредят отново пчелите както трябва. Досега така правех, но се чудя какво ще стане, ако пропусна.

Няма се роят.Оправия тая ограда бре човек да се видиш ко е 155кг от един кошер.
    п.п.Продаваш ли още от ония рамки с мед?Ще ти купя на изгодна цена 12лв ако ми пишеш на лична.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Едно питане от мен. Моите мързеливи методи на пчеларстване ме доведоха до това, че семействата в момента са в третия корпус /лр/, а отдолу има още два с изградени пити. Всеки корпус си има отворена кръгла прелка. Правя го с тайната надежда, ако им дойде много нектар, да имат място къде да го разпръснат. Това означава ли, че при повече нектар майката ще се принуди да слезе да снася в по-долен корпус сама, без ротация? Какво губя, ако не направя ротация? Мога ли да продължавам по този начин, подпъхвайки отдолу още корпуси, като разчитам, че винаги ще слагат меда отгоре, а майката постоянно ще слиза в празния корпус отдолу? Мога да го правя, докато натежи толкова, че електрическия подемник да откаже да вдига? По това време предполагам най-горния корпус ще е отдавна запечатан.
    Естествения ход на пчелите през пролетта е на горе,към топлото........
    За да сработи японския начин на пчеларстване,трябва да има НЕПРЕКЪСНАТ приток на нектар..

Страница 637 от 683 ПърваПърва ... 137537587627635636637638639647 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •