Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 636 от 683 ПърваПърва ... 136536586626634635636637638646 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 6,351 до 6,360 от общо 6828
    Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    .
    Колегите са прави... до някъде. Подреждането на гнездото зависи от пчелите(гените). Това също е признак по който се селектират. От това, което аз съм изпробвал знам, че има пчели на които им е нужна силна паша за да свалят майката, но има и такива, които качват всичко над пилото(фен съм!!!). Някои разхвърлят пилото в три корпуса. Опитай по японски и ще видиш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Колегите са прави... до някъде. Подреждането на гнездото зависи от пчелите(гените). Това също е признак по който се селектират. От това, което аз съм изпробвал знам, че има пчели на които им е нужна силна паша за да свалят майката, но има и такива, които качват всичко над пилото(фен съм!!!). Някои разхвърлят пилото в три корпуса. Опитай по японски и ще видиш.
    В трети корпус е трудно,не че няма такива майки,но не са позволени в БГ.Рекорда който съм правил с черногъза Златаришка Родопика оплодена от беломъд Сакарски търтей е на 18р пило.
    п.п.Не оправи ли оградата от лявата страна повече от 8 рамки пило няма да види.Пресекат ли два пъти една гора почти нищо не остава.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    В трети корпус е трудно,не че няма такива майки,но не са позволени в БГ.Рекорда който съм правил с черногъза Златаришка Родопика оплодена от беломъд Сакарски търтей е на 18р пило.

До края на годината според както си започнал да наддаваш сигурно ще имаме 35 рамки пило - първи път. Кой ще каже 36? Ето Друмев вдигна на 36. 36 първи път. 36 втори път. Отново печели Друмев в наддаването.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ако е в Сибир със силна паша може и да стане фокус може би и тук да стане а може просто някой семейства майката да бръмчи в средата на горните два корпуса и все ще има пило а долу в третия щобира прашеца.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    До края на годината според както си започнал да наддаваш сигурно ще имаме 35 рамки пило - първи път. Кой ще каже 36? Ето Друмев вдигна на 36. 36 първи път. 36 втори път. Отново печели Друмев в наддаването.
    Оня ден е имало среща в Златарица, уж на по-кафе, между двама пчелари - северняк и южняк. Сега ми се струва, че Друмев препредава лакърдиите, които са разпъвали - кой, как и що или кой е по-по-най. Ще ни се променят представите за ловци и риболовци. Ще се окаже, че пчеларите са по-големи "шегаджии" от прежде споменатите две групи хора.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Оня ден е имало среща в Златарица, уж на по-кафе между двама пчелари - северняк и южняк. Сега ми се струва че Друмев препредава лакърдиите, които са разпъвали - кой, как и що или кой е по-по-най. Ще ни се променят представите за ловци и риболовци. Ще се окаже, че пчеларите са по-големи "шегаджии" от прежде споменатите две групи хора.
    То това се знае, че ще е така. Нали знаеш, че Друмев първо сондира мнение от майсторите и след това изнася лекция на аудиторията като пиян професор. Оттук - оттам.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    п.п.Не оправи ли оградата от лявата страна повече от 8 рамки пило няма да види.Пресекат ли два пъти една гора почти нищо не остава.
    18 р пило не ядът ли бая бе Данчо

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията

Да ама пророка си има Месия/Бати Янчо/.С тия твоите няма как да видиш това което виждам аз.Нали видя как градят на основа започната от рои и заложила нещо което малко пчелари знаят защо е така.Евала ти давам позна много без да имаш инфо.Усети се за каната но беше късно,чадо как казва Барачето.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    18 р пило не ядът ли бая бе Данчо
    Помниш ,чичо Гошо как ги храних брата от мазъта на стола.Някой и не вярваха и за трите майки но как казват по нашия край"Карай да върви".

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да ама пророка си има Месия/Бати Янчо/.С тия твоите няма как да видиш това което виждам аз.Нали видя как градят на основа започната от рои и заложила нещо което малко пчелари знаят защо е така.Евала ти давам позна много без да имаш инфо.Усети се за каната но беше късно,чадо как казва Барачето.
    Теб, заедно с бат ти Янчо ще ви сложа между джобовете си на панталона и заедно с малкият ще играя тенис с вас.

Страница 636 от 683 ПърваПърва ... 136536586626634635636637638646 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •