Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 94

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Някъде прочете из форума наскоро, че някой писа, че сега лесно приемат майки. Напротив, сега най - малко приемат майки. е.
    А защо изключи въз мощността да имам собствен опит, около 10. 04.сум разменял майки на две семейства директно(2пъти),не е имало фира

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Приемат ги.Миналият сезон имах майка която правеше гърбато пило и го прошарваше, първо прошарваше пилото а после беше гърбато ,та я дадох на една търтовка пролетта за проба че не ми се трепеше.За моя изненада я приеха, и там беше същата картинка.Смачках я след време и на това семейство му дадох пило да си направи маточници който така и не използвах , а им дадох неоплодена новоизлюпена майка от друго семейство която я приеха и унищожиха заложените си маточници.Цяло лято си работиха за тях,зазимиха се сами,и иззимиха.Сега ще видя този сезон как ще е и дали аз ще я сменя или те ще си я сменят сами.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    А защо изключи въз мощността да имам собствен опит, около 10. 04.сум разменял майки на две семейства директно(2пъти),не е имало фира
    Не съм изключил нищо. Особено твоя опит. Приемането на майки е също много сложен въпрос, като колко снася майката, как се оправя търтовка, мрат ли от студ пчелите....? Понякога буквално я хвърляш върху рамките и я приемат, а друг път с какви ли не маневри опитваш и пак не става. Това пък от моя опит. При работата с пчелите, истината е някъде там.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •