Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 494

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Тази година изобщо не им сложих питки. Предната зима, при наличие на питки, умряха 12 броя от 50. Тази зима, без питки, умряха 3 броя от 40. Третирането за акар е еднакво. Разправията с питките май не си струва, като че ли е по-добре да ги държа с добър запас от мед. Поне такава ще е политиката за следващата зима. По-мързеливо е.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Тази година изобщо не им сложих питки. Предната зима, при наличие на питки, умряха 12 броя от 50. Тази зима, без питки, умряха 3 броя от 40. Третирането за акар е еднакво. Разправията с питките май не си струва, като че ли е по-добре да ги държа с добър запас от мед. Поне такава ще е политиката за следващата зима. По-мързеливо е.
    Както се казва: Година с година не си приличат! Не мисля, че смъртността е критерия, по който трябва да съдиш за подхранването, но ти си знаеш.

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Мнения
    7,997
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Тази година изобщо не им сложих питки. Предната зима, при наличие на питки, умряха 12 броя от 50. Тази зима, без питки, умряха 3 броя от 40. Третирането за акар е еднакво. Разправията с питките май не си струва, като че ли е по-добре да ги държа с добър запас от мед. Поне такава ще е политиката за следващата зима. По-мързеливо е.
    Колкото и да не искаш да ме четеш,рано или късно ще разбереш,че съм бил прав.Оправили оградата?Аз още не съм и почнаха да работят на обратно.Пилото отзадзе им е,а меда до прелката.Повече жокери нема да има да знаеш.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

  4. #4
    Потребител
    Регистриран
    18.08.2014
    Мнения
    65
    А, ХМФ няма ли?

  5. #5
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от didaki Виж публикацията
    А, ХМФ няма ли?
    А колко ще е за да им навреди? Пробвано - няма проблем.

  6. #6
    Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Мнения
    601
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от didaki Виж публикацията
    А, ХМФ няма ли?
    А,нещо повече за тези инициали?

  7. #7
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    А,нещо повече за тези инициали?
    https://translate.google.com/transla...al&prev=search


    ХМФ: При загряване на меда, част от фруктозата се разпада до хидроксиметилфурфурол (ХМФ). Смята се, че в големи количества това вещество е токсично. Но в количествата, в които то се среща в пчелния мед и други хранителни продукти, не е опасно. Това вещество се открива и в доста храни, приготвени чрез печене или сушене – в препечените филийки, сушените сливи, кафето, различни бисквити, сладки и други. В суровият мед има средно 15 мг/кг, а нормата, която е наложена от закона е 40 мг/кг и има за цел да гарантира именно, че меда не е бил загряван на висока температура.

  8. #8
    Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Мнения
    601
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    https://translate.google.com/transla...al&prev=search


    ХМФ: При загряване на меда, част от фруктозата се разпада до хидроксиметилфурфурол (ХМФ). Смята се, че в големи количества това вещество е токсично. Но в количествата, в които то се среща в пчелния мед и други хранителни продукти, не е опасно. Това вещество се открива и в доста храни, приготвени чрез печене или сушене – в препечените филийки, сушените сливи, кафето, различни бисквити, сладки и други. В суровият мед има средно 15 мг/кг, а нормата, която е наложена от закона е 40 мг/кг и има за цел да гарантира именно, че меда не е бил загряван на висока температура.
    Да,да.Но в остатъчната вода при варенето едва се чувства сладост,така че и да има,ще е нищожно.

  9. #9
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Да,да.Но в остатъчната вода при варенето едва се чувства сладост,така че и да има,ще е нищожно.
    Ми така де. Нали това казвам в 411 пост.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •