Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 99

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Да така е ама съм и чел и за пчели в уголемени килийки.
    А съм виждал търтей от търтовка и търтей от далак, е разликата е голяма колкото от кумунист до демократ, щом се отнася до търтейте шо да не се отнася и за пчелите.А и защо трябва да изпрактикувам нещо за да е така не мога ли да го прочета от други де са си играли да ги мерят тия неща.
    За търтите е така, но там майките също са с различен размер, та аналогията ти е грешна.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    За търтите е така, но там майките също са с различен размер, та аналогията ти е грешна.
    Ти за компрачикосите чел ли си ако не си заинтересувай се и ще разбереш аналогията ми.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А роевата майка и свищевата /от най зле направените от неразумни люде създадени в слаби семейства в неподходящи условия/ не са ли снесени от една майка и отгледани в маточници с различен размер и после и размерите са различни като правило за изключенията не говоря.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ти за компрачикосите чел ли си ако не си заинтересувай се и ще разбереш аналогията ми.
    Това не ми звучи по руски. На чист български искам да ти кажа : не се люпят като мравки ( в онези черните пити ).

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    А случайно някой от вас да е експериментирал със продуктивността на семействата отгледани във малки и големи килийки ?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    А случайно някой от вас да е експериментирал със продуктивността на семействата отгледани във малки и големи килийки ?
    Тук щях да напиша нещо, но хайде да изчакам да видя какво ще отговорят на въпроса, иначе ще объркам развитието му.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Явно е време вече

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    https://btvnovinite.bg/predavania/ta...o-kosheri.html

Тук нещата малко се преекспонират. Времето е прекалено топло, а гледайки видеото ми се стори, че на някои кошери доста им са стеснени отворите. В случая мисля, че се е получило прегряване довело до сваряване на пилото. Картинката е същата, но след това пчелите, ако пилото е много не могат да го зачистят и оттам и започва загниването на ларвите, което все още не може да се каже, че е АГ. Лабораторията за да си върже гащите, веднага изгори кошерите. Обаче само 4 на брой. Ако беше наистина АГ, то случая щеше да е като при козите и свинете.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •