Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 448

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Разбира се че си струва занимавката, според някой колеги от 750 кг добит мед в разпечатките колкото и да се „цедени“ остава по 25 кг мед който няма как да се усвои освен за подхранване или за ракия. Аз първоначално се бях запътил към разните шнекови преси, но след като прочетох доста негативни изказвания за тях се спрях на така наречения в Америка wax spinner
    Колко лева излиза тази техника.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колко лева излиза тази техника.
    Искаш да кажеш, в сравнение с 25 кг мед? Да не забравяме, че, който има много разпечатки, ще му е рентабилно да ги промие за сироп.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Искаш да кажеш, в сравнение с 25 кг мед? Да не забравяме, че, който има много разпечатки, ще му е рентабилно да ги промие за сироп.
    Ами чудех се как да смятам. На 30 тенекии ( от разпечтките ) 1 тенекия +(бонус ). 25кг. = около 100лв. 3000лв.( машина ) :на 100лв. = 30 бонусни тенекии. За 30 бонусни тенекии ще ми трябват 900 от редовните. 900 х 25 =22 500кг. мед. Губя меда за ракията. Печеля.....абе 1000 кучета-2000 м...

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ами чудех се как да смятам. На 30 тенекии ( от разпечтките ) 1 тенекия +(бонус ). 25кг. = около 100лв. 3000лв.( машина ) :на 100лв. = 30 бонусни тенекии. За 30 бонусни тенекии ще ми трябват 900 от редовните. 900 х 25 =22 500кг. мед. Губя меда за ракията. Печеля.....абе 1000 кучета-2000 м...
    Майтап ти се вижда цялата работа, но когато започнеш да се чудиш къде да слагаш ракията ще видиш че си е проблем (или поне дилема - да пия или да не пия....), иначе сметката си е много точна при по големи количества.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    В Америка я продават за 1500 долара най малкия вариант, като се има в предвид че едни щипки за рамки са 10 долара според техните стандарти при нас би струвало около 1500 лева. В Европа тази машина е слабо позната и може би заради това струва около 4000 евра.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    ...при нас би струвало около 1500 лева...
    Точно, но трябва да е "направи си сам". Ако поръчаш на фирма да ти я направи /например моята/, веднага отива на 3000 лв. Не се шегувам.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Точно, но трябва да е "направи си сам". Ако поръчаш на фирма да ти я направи /например моята/, веднага отива на 3000 лв. Не се шегувам.
    Вчера поръчах подобна машинка при един майстор като си купих стара 6 рамкова центрофуга „алпака“ и барабан от пералня, очаквам да ми излезе около 600 -700 лева всичко с преправянето и електромотора. Иначе от Америка би ми излязла над 3000 лева колкото струват и украинските шнекови преси които също както и тази машинка не знам до колко се ефективни?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ще го имам в предвид за напред. Не се шегувам.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А мисли ли сте, ако восъка/разпечатките/ се разбиват с вода? След това пресоване. Топене. Количеството вода също е малко.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А мисли ли сте, ако восъка/разпечатките/ се разбиват с вода? След това пресоване. Топене. Количеството вода също е малко.
    За мен точно пресоването е голям проблем - пресования восък много по трудно се претопява, което е свързано с загуба на много време и енергия.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •