На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Ами чудех се как да смятам.На 30 тенекии ( от разпечтките ) 1 тенекия +(бонус ). 25кг. = около 100лв. 3000лв.( машина ) :на 100лв. = 30 бонусни тенекии. За 30 бонусни тенекии ще ми трябват 900 от редовните. 900 х 25 =22 500кг. мед.
Губя меда за ракията.
Печеля.....абе 1000 кучета-2000 м...
![]()
В Америка я продават за 1500 долара най малкия вариант, като се има в предвид че едни щипки за рамки са 10 долара според техните стандарти при нас би струвало около 1500 лева. В Европа тази машина е слабо позната и може би заради това струва около 4000 евра.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Вчера поръчах подобна машинка при един майстор като си купих стара 6 рамкова центрофуга „алпака“ и барабан от пералня, очаквам да ми излезе около 600 -700 лева всичко с преправянето и електромотора. Иначе от Америка би ми излязла над 3000 лева колкото струват и украинските шнекови преси които също както и тази машинка не знам до колко се ефективни?
А мисли ли сте, ако восъка/разпечатките/ се разбиват с вода? След това пресоване. Топене. Количеството вода също е малко.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))