Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: БИХТЕ ЛИ СИ КУПИЛИ МАЙКА ИЛИ ОТВОДКА ОТ ЛИЦЕНЗИРАН МАЙКОПРОИЗВОДИТЕЛ

Гласували
63. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ДА

11 17.46%
  • НЕ

33 52.38%
  • МОЖЕ БИ

15 23.81%
  • ДРУГО

4 6.35%
Отговори на анкетата
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 49

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Вече ви казах, че това е ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВАТА. ... Ако си мислите, че това може да се промени с лека ръка - заповядайте, пробвайте се. Аз обаче не го вярвам.

Има си неща в тази държава, които са с ранг на закон божи, и които няма как да бъдат променени дори и целия бранш на 100% да излезе на протест. ....
    Какво значи ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВАТА.
    Брекзит ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВАТА ли е или държавните чиновници изпълняват волята на Британците, заявена в референдум?

.... спазването на пазарните принципи......
    Тях пък къде ги видя?

.... Няма как - след като със замах премахвате една система за контрол, трябва в закона и в наредбите към него да създадете нова заместваща система за контрол...
    Не се съмнявам, че всяка майка от развъдниците минава ветеринарен контрол, преди да бъде поставена в клетката ,
    Ама какво пречи майките на всеки от нас да бъдат придружавани, с документ от ветеринар?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    ….Не се съмнявам, че всяка майка от развъдниците минава ветеринарен контрол, преди да бъде поставена в клетката ,
    Ама какво пречи майките на всеки от нас да бъдат придружавани, с документ от ветеринар?
    Не пречи, но това трябва да се напише в Закона или в Наредба към него. Затова за пореден път казвам на тези, които си правят оглушки:

Промяната на концепцията в Закона за свобода на расовата принадлежност на майките и за свободни продажби е КОЛОСАЛНА ПРОМЯНА, която ще засегне десетки членове от закона и стотици членове от поне 5 различни придружаващи Наредби. Няма как току-така да изтрием един единствен член. Трябва да се направи ТОТАЛНО ПРЕНАПИСВАНЕ на цялото пчеларско законодателство. Така че ако някой е кандидат да се занимава с това - ами да запрята ръкави и да започва да пише алтернативни версии на закона и наредбите към него. Аз и Евден няма да го направим това, което означава, че някой друг трябва да се жертва и да положи 100-200 часа труд без гаранции за нищо.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Егати анкетите. Те на половината от гласувалите не им отразява резултатите. Че то това анкета ли е?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Не пречи, но това трябва да се напише в Закона или в Наредба към него. Затова за пореден път казвам на тези, които си правят оглушки:

Промяната на концепцията в Закона за свобода на расовата принадлежност на майките и за свободни продажби е КОЛОСАЛНА ПРОМЯНА, която ще засегне десетки членове от закона и стотици членове от поне 5 различни придружаващи Наредби. Няма как току-така да изтрием един единствен член..
    Матеев, оставете ал.1 и ал. 3 от чл.20, а махнете ал. 2 .и промяната няма да е колосална. Никой освен пчеларите няма да загрее.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Матеев, оставете ал.1 и ал. 3 от чл.20, а махнете ал. 2 .и промяната няма да е колосална. Никой освен пчеларите няма да загрее.
    Знаеш ли - аз лично мога да вирея еднакво добре и при двете алтернативи - със и без развъдни организации. Така че не си мисли, че съм пристрастен. Едно време преди да създам втората развъдна организация правих опити (предложения) за премахването на членове 18 и 20, и тези опити естествено се провалиха. Затова и с колегите създадохме втората развъдна, защото въпреки всички перипетии това се оказа по-лесната алтернатива.

Сега, след като вече знам с подробности как функционира цялата система, мога да кажа къде ще се издъни новата система, която се базира на липсата на контрол. Например масово ще се появят хора, които ще продават на половин цена неоплодени майки. То сега има такива, а какво остава при официалното премахване на контрола. Също така ще се продават болни майки и е въпрос на време да настъпи някаква епидемия, която ще доведе до изгарянето на хиляди кошери в цялата страна. То и сега има подобен риск, но в безконтролната система той ще е 100 пъти по-висок.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Всички производители на нещо към момента подписват декларация за съответствие. Като стане фал и се докаже проблем - носят отговорност. Какво пречи пчеларите да си продават стоката без лицензионен режим, но на светло, като се подписват и отговарят за качеството и на всеки, който го е поискал. Не е зле да важи за всички пчелни продукти. На който не му стиска, пак ще продава нелегално, но тогава пък носи други отговорности.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    До тука добре, ама защо никой не гласува?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Купувам си майките. Купувам ги, защото съм се уверил в качествата им(имам и гаранция), защото смятам, че така си спестявам доста труд, спестявам рисковете при облитане и оплождане, печеля около 15 дни яйцеснасяне, което измерено в пчели и тяхната цена/техния труд, ми връща инвестицията(според кой как си прави сметките!), защото получаването на снасящи майки в срок, ми позволява да планирам много по-добре работата си. Въобще не ме интересува дали е лицензиран производителя. Искам качество срещу парите си, а не копие от лиценза му! Смятам, че на този етап закона, лиценза, и програмите ПОДАРЯВАТ ПАЗАРА на лицензираните и те(не всички!!!!) си позволяват мърляво отношение към селекцията, отглеждането и здравния статус на майките. Факт за това са, многобройните оплаквания и посоката на отговорите в анкетата(сиреч, реакцията на пазара). Има и информация, че в стопанства с констатирани заразни болести, продължават да се произвеждат майки. Изтича информация от лабораториите, за съжаление без имена("пазим си хляба"). Наистина, трябва да се отчете и факта, че въвеждането и работата със закупени майки е доста субективен фактор. Формулировката на въпроса в анкетата ме кара да избера "ДРУГО" и понеже изглежда съм първия с такова мнение, реших да обясня защо.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013

Промяната на концепцията в Закона за свобода на расовата принадлежност на майките и за свободни продажби е КОЛОСАЛНА ПРОМЯНА, която ще засегне десетки членове от закона и стотици членове от поне 5 различни придружаващи Наредби. Няма как току-така да изтрием един единствен член. Трябва да се направи ТОТАЛНО ПРЕНАПИСВАНЕ на цялото пчеларско законодателство. Така че ако някой е кандидат да се занимава с това - ами да запрята ръкави и да започва да пише алтернативни версии на закона и наредбите към него. Аз и Евден няма да го направим това, което означава, че някой друг трябва да се жертва и да положи 100-200 часа труд без гаранции за нищо.
    Защо да е колосална промяната? Само да се заменят "Развъдна асоцииация" и "майкопроизводител" с "Пчелин" или с "Пчеларска ферма" и желания смисъл е налице.
    След това козметично могат да се прецизират текстовете.
    Нямало кой да го направи!? 240 депутати какво правят пи цял ден? Обикалят си пчеларските райони ли?
    Сигурен съм, че ти и Evden няма да го направите!!!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Защо да е колосална промяната? Само да се заменят "Развъдна асоцииация" и "майкопроизводител" с "Пчелин" или с "Пчеларска ферма" и желания смисъл е налице....
    С това само доказваш, че си нямаш хал хабер представа какво пише в закона и в наредбите към него. Направи си труда да ги изчетеш всичките, преди следващия път да изръсиш друг подобен бисер.

Между другото промени трябва да се правят и в Закона за животновъдството, защото Развъдните асоциации са урегулирани именно в него.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •