Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
Аз още преди ви казвах, че тази болест не е за подценяване и ще има много мор от нея. Както виждате всички вече се оплакват от загинали семейства/с изключение на Славчо от другия форум, но той е ..........уикален/. Въпреки многото мерки които са взети, пак има голяма смъртност. Не вярвам в цяла България, че и навън да е само акара. Проблема е друг и съм го казвал няколко пъти. Трябва да се помисли по активно по въпроса. Защо? Светилата явно няма да ни помогнат.
Светилата не помагат ама и тъмнилата със свещите и те не помагат.Абе не е за говорене всеки си хване нещо де му уидиса и само него си пее , Данчо обвинява някакъв мистична зла сила де и даже ореховата шума изсъхна, аз вярвам във висока опаразитеност с Вароа и последващи вирози, Атанасов вярва в Нозема Церане макар че хората на Запад и с фумагилин не могат да я преборят, Янчо вярва, че само измрели кекавите и сега има недосегаеми от всякакви микроби сакарки, ти вярваш, че пръсканията имат голяма вина а други пестециди, хебециди и т.н., някой пък вярват, че пчелите са им мелеьи и търсят спасение в чиста раса.И те така в това е красотата на пчеларството всеки един от нас е творец и твори с пчелите си това което мисли, че е добро за тях и макар че пътищата са различни целта е една а кой е прав ще ситирам едни украински пчелари провели стотици опити и винаги 20% се дънят и излизат от нормата и те умували умували па казали е е....... ли му майката.