За една- две бройки за проба, при положение, че железарията я правя аз, а електрониката вече е доста евтина, няма да е чак шестица. По-скоро ме притеснява това от по-горното мнение: "Платформата има много недостатъци и въобще не е така както изглежда на пръв поглед.", изказано от практически опит. Молбата ми към колегата rosty, когато има време, да напише малко повече, че не ми се открива всеки път топлата вода. Наумил съм си нещо.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Отслабване на семействата след паша, при загуба на майка или самосмяна успешното оплождане е много рядко, зимуване на платформата трябва да е на място със възможност за паркиране посока север юг за да са прелките изток запад, подсилване на семействата от други стационарни е задължително, платформата трябва да е на лафет защото другите не стават за черно, опират много, трябва да има възможност за много лесно укрепване на кошерите дори и при различна тяхна височина, охрана (сигнализацията не е охрана) регистрация в кат, застраховки, технически прегледи, администриране на местенията в БАБХ, разправии с местните пчелари или с други подвижни в района, и т.н. и т.н.
Зависи кой къде и колко ще мести. Аз лично във платформите виждам капацитет за развитие на микропчелини стига да са разположени правилно след активния сезон ( ниско/завет място ориентирано с изглед на юг). При мен такива " укрития" се срещат или са в близост до язовирните стени![]()
За укрепване на капаците при транспорта.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))