Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 166

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Имам въпрос към практикуващите подвижно пчеларство. Акацията на различна надморска височина дали цъфти по различно време? Може ли, ако това е така, да се следват периодите на акациев цъфтеж чрез местене на кошерите?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Имам въпрос към практикуващите подвижно пчеларство. Акацията на различна надморска височина дали цъфти по различно време? Може ли, ако това е така, да се следват периодите на акациев цъфтеж чрез местене на кошерите?
    Разбира се, че цъфти по различно време и много хора го ползват и правят по няколко паши.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Колега агро, поздравявам те за механизацията която си правиш, но мисля че елементарни познания в пчеларството ти убягват, при положение, че вече стажа не ти е никак малко. Та на въпроса в Благоевград (400м.н.в.)акацията цъвти от около 1до10май в зависимост от годината, на основния ми пчелин (620_650м.н.в) цъвти към 10-15май до 20. На спомагателния ми пчелин 350м.н.в.и около50км по на юг към 25 април. Надявям се да съм ти бил полезен

Наблюдател
    Регистриран
    07.05.2016
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    Колега агро, поздравявам те за механизацията която си правиш, но мисля че елементарни познания в пчеларството ти убягват, при положение, че вече стажа не ти е никак малко. Та на въпроса в Благоевград (400м.н.в.)акацията цъвти от около 1до10май в зависимост от годината, на основния ми пчелин (620_650м.н.в) цъвти към 10-15май до 20. На спомагателния ми пчелин 350м.н.в.и около50км по на юг към 25 април. Надявям се да съм ти бил полезен
    Тук покрай морето е след 20 май...малко навътре към Шумен е една до две седмици по рано...общо взето можеш да хванеш акация един месец паша, ако ги местиш. Същото е и с надморската височина.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •