Нещо подобно ще да е
https://www.google.bg/search?q=%D1%8...w=1366&bih=672
Нещо подобно ще да е
https://www.google.bg/search?q=%D1%8...w=1366&bih=672
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Според мен, който пръв измисли телепортацията на кошери, и вече евентуално ще може да забогатее от пчеларството.
Ако кошерите не се свалят изобщо от платформите, може да се уреди примерно транспортацията, но забогатяването едва ли.
Защо ми харесва идеята? На платформата може да се приложи дистанционен контрол /например чрез теглото на самата платформа, което освен всичко друго е и вид охрана/, може да се вградят надеждно защитени в метален корпус акумулатори и модул за предаване на данни, GPS предавател, миниметеостанция, соларен панел за захранване, някаква елементарна механизация за повдигане на корпуси, дори покрив може да се сложи. Кошерите ще са високо и тревата няма да е проблем. Пчеларството със сигурност ще се развива в бъдеще и това може да е една от посоките на развитие, кой знае.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Това че цъфтежа е последователен въобще не означава че можеш да го следваш и да тече. Още след първия, който хванеш покрай дъждовете и семействата "клякат". За да гониш така паша трябва да работиш с два комплекта платформи. И да караш поне (минимум ) през паша. Пак не можеш да следваш само акацията. Платформата има много недостатъци и въобще не е така както изглежда на пръв поглед. Трябват ти мега силни семейства за да си заслужава да ги местиш. Тоест ти трябва подпомагане от други или да ги сменяш, което си е хамалогия. Има и много други проблеми, но не ми се пише, че стана късно
За една- две бройки за проба, при положение, че железарията я правя аз, а електрониката вече е доста евтина, няма да е чак шестица. По-скоро ме притеснява това от по-горното мнение: "Платформата има много недостатъци и въобще не е така както изглежда на пръв поглед.", изказано от практически опит. Молбата ми към колегата rosty, когато има време, да напише малко повече, че не ми се открива всеки път топлата вода. Наумил съм си нещо.
Отслабване на семействата след паша, при загуба на майка или самосмяна успешното оплождане е много рядко, зимуване на платформата трябва да е на място със възможност за паркиране посока север юг за да са прелките изток запад, подсилване на семействата от други стационарни е задължително, платформата трябва да е на лафет защото другите не стават за черно, опират много, трябва да има възможност за много лесно укрепване на кошерите дори и при различна тяхна височина, охрана (сигнализацията не е охрана) регистрация в кат, застраховки, технически прегледи, администриране на местенията в БАБХ, разправии с местните пчелари или с други подвижни в района, и т.н. и т.н.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))