Аз използвам подобен, но е фирмен. Върши превъзходна работа!
Аз използвам подобен, но е фирмен. Върши превъзходна работа!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Пробвах декристализатора. Вчера в 19,15 го включих с 4 тенекии и 70 л вода догоре. За 45 минути на степен 4 загря водата до 40 градуса. Превключих го на 1 степен, но беше студено и не успя да поддържа. На степен 2 се оправи и до сутринта поддържа температура 39 - 40 градуса. В 7,15 сутринта отворих тенекиите с мед от 2017 - само в едната плуваше още неразтопена част. Времето стана топло и нагревателя започна да поддържа и на степен 1. Към 11 ч разбърках и това беше - 16 часа. Метнах тенекиите във ваната и сега имам 150 пълни буркана.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Термоконтролер има, програмируем. Вижда се на снимките. Цената му заедно с термодвойката е нещо като 150 лв, ако не греша. Поддържа добре с точност 1 градус, като има и настройки за части от градуса. Засега нямам време да се занимавам с настройките му. Нагревателя на степен 1 е 0,9 квт, на степен 4 е 3 квт. Защо всички се притесняват от липсата на топлоизолация, това сигурно е 1 лв за денонощие? Мен повече ме притеснява разликата в температурата от дъното до горния край. Следващия път ще сложа два контролни термометъра - горе и долу.
Водата, която налях, беше 10 градуса, а меда трябва да е бил 5 - 7 градуса. Разтопих меда до почти бистър, акация от 2017, жълта на цвят, смесена с нещо.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Термоизолацията ще ти помогне да е по-малка температурната разлика в отделните части на съда. За мен тя е от голямо значение и в твоята ситуация бих заложил, че си имал сериозни разлики между температурата на водата около нагревателя и температурата около стената. И за да продължи експеримента бих искал да си купя един буркан от този мед![]()
Медец
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))