Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    В Елена също е било голямо облитането,но при тия температури които ги дават ще почнем края на месеца с подхранването.Ще се опитаме да направим ранни отводки.

Наистина доста са почнали да ядат и ще храним. Дават топъл феврури и вероятно ще се развият бързо

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Наистина доста са почнали да ядат и ще храним. Дават топъл феврури и вероятно ще се развият бързо

Идеята на подхранването на тоя етап от сезона според мен е да се чувстват пчелите спокойни и по сигурни.Все пак обичат да имат запас над главите си.Това е мое мнение и не желая да го втълпявам на никой.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Идеята на подхранването на тоя етап от сезона според мен е да се чувстват пчелите спокойни и по сигурни.Все пак обичат да имат запас над главите си.Това е мое мнение и не желая да го втълпявам на никой.
    Първия ти сериозен пост от поне седмица насам. Как да не ти сложа пръста.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Първия ти сериозен пост от поне седмица насам. Как да не ти сложа пръста.

Тоя не е кодиран.Благодаря,за пръста все пак и някой гулемец трябваше да ме оцени.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Странично може да бъде поставена ако искаш като противороева мярка, тя ще съхне те ще я изхвърлят и ще си имат занимавка, сеешаш ли се.
    П. П. На последния ти въпрос, има има, нали затова качваш клипчета гледай ги малко де. Ти си свикнал все на телефона, дрън дрън.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Пак не си запомнил-разбрал,алан колу.Подхранването сега е не за спокойствието на пчелите,а за да остане достатъчно мед за пролетното развитие.Точно на пролет,когато тръгне развитието,са необходими достатъчно хранителни запаси,за непрекъснато развитие...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Пак не си запомнил-разбрал,алан колу.Подхранването сега е не за спокойствието на пчелите,а за да остане достатъчно мед за пролетното развитие.Точно на пролет,когато тръгне развитието,са необходими достатъчно хранителни запаси,за непрекъснато развитие...
    Малко не съм съгласен с теб,но днес е петък и не ми се спори по темата.
    п.п.Скоро ще трябва да се ползва чайник да не забравиш.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Аз пък мисля, че храненето в първата половина на януари е за спокойствие на пчеларя

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Аз пък мисля, че храненето в първата половина на януари е за спокойствие на пчеларя
    Именно за спокойствие на пчеларя.
    1.Че няма да ударят тавана до средата на април,когато липсата на меден венец в зоната на кълбото е силно желателно.
    2.През зимата им трябва най-вече топлина,демек въглехидрати,а в захарта ги има..
    3.Спестения мед,осигурява непрекъснато развитие през лабилната пролет,като спестява работата по подхранване в лошо време.......
    4.Възможност,чрез питката да се подаде нещо профилактично-например йод..
    5.....
    6.....
    Не на последно място,питката дава и информация за здравето и силата на семейството.Например;аз давам питките завити в марля.В средата на март,при пролетния преглед,ако марлята е изхвърлена значи,че семейството е силно,здраво и задължително трябва да се прави отводка преди акацията.Ако марлята си стои,но питката е взета,пак е здраво и силно семейството,като от него ще трябва да се отнемат до 2 рамки,преди акацията....На тез семейства НЕ правя прегледи,а само почиствам каквото е останало от горе.
    Прегледи правя само на тез на,които питката е останала повече от половината...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    https://youtu.be/kit_YRGxLTo Това намерих днес като най силно другите може и да хванат акация ако да де Господ.
    Разлика от Елена и Златарица огромна.В Елена ако не бях отворил гладната смърт на 101% в Златарижа от 8кг мед и на горе в кошер.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •