Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Резултати от 1 до 10 от общо 864

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    По първи въпрос- Чанко по напреде зададе въпрос, Кесерджиеви от коя майкопройзводствена организация са, защото продават майки? Следвай от предно написаното, няма ли е добре всички вие да публикувате с колко кошера сте, какво добивате, какво продавате и какви данъци плащате. Струва само 30 лв документа който се издава от статистическото бюро, все пак трябва да се знае черно на бяло кой какво има и какво защитава. Аз след като напуснах бургаското дружество, а не виждам някое друго което ми вдъхва доверие, как мога да се обърна с предложение към вас щом не съм член на дружество?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Отговарям само за себе си. Да ходя да вадя документи няма да стане. Познавате ме от сума години. Знаете ги нещата. какво трябва да се защитава вече отговорих. За предложенията: ами ето разговаряме имаш ми телефона, имам ЛС тук, за 5 мин. и без да ме питаш можеш да ми намериш мейла ама по лесно да ме попиташ
    Не трябва все пак да забравяме, че съм тук на своя воля и не съм длъжен на никого тук и не съм поемал ангажимент към никого тук освен, че съм приел правилата на форума. Дължа информация, действия, отчет и т.н. само на хората, които са ми гласували доверие.

п.п Искате ли да пием вече по една ракия, че голяма "звезда" станах. Цял ден с мен се занимавате Наздраве и да са ни много здрави именниците.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Симеон Николов Уважаеми, колеги, искам сериозен разговор.
    Ние ,Българите сме талантливи хора.
    Показват го учениците, които печелят много международни конкурси по математика, физика ,химия, биология.
    Добре де , ще кажете като сме умни защо живеем така, защо купуват меда ни по 2 €?
    Как да живеем сносно с труда си от пчеларството?
    Нас ни управляват не ония отличниците, а трийкаджиите!
    Мога да отговоря на тия и всякакви въпроси свързани с реализацията и управлението на сектора пчеларство, защото всичко е описано в ЕС регламенти.
    Но някои Българи с власт за зачеркнали нашите права. Дори и задълженията ни не са стриктни.
    Писал съм и пак ще напиша, че в договора за присъединяване на България към ЕС в глава СЕЛСКО СТОПАНСТВО е описано създаването на ПЧЕЛЕН БОРД.Този борд е НЕЗАВИСИМ от българските правителства. За него бяха заделени 300 000 € за създаването му.
    Този борд се избира от БРАНШОВАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, създадена според закона за
    браншовите организации.
    Сега разбирате ли защо няма такъв закон.
    За да няма кой да защитава производителите.
    И средствата от ЕС да ги разпределят само власт имащите, а не специалистите по браншове.
    За да запълнят дупката правителството решава да включи "СЪВЕТНИЦИ" с гръмкото название
    РАБОТНИ ГРУПИ.
    И тук парадокса, които ще се изучава във всички елитни университети е , че хора от НПО създадени по закона за юридически лица с НЕСТОПАНСКА цел, ще консултират управление
    на цял сектор ОТ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.
    Консултацията на тези лица веднага отива в кошчето за боклук, ако не е удобен за управляващите. Те винаги могат да кажат, че мнението на работната група няма юридическа стойност и ще са прави.
    Вас, нас ,пчеларите ни будалкат с тъй наречените работни групи. Не ги знам кой са хората и нямам нищо против тях.
    Но ако са достойни хора да се съберат да се обсъдят в тесен и широк кръг, ако трябва какви са нашите , на пчеларите изисквания.
    След това да се обърнем към адвокатска кантора с добри специалисти .Да им дадем време да се запознаят подробно с ЕС регламенти, които ни защитават.
    Да се определи хонорар, който ще платим ние след добре свършена работа.Да изискваме:
    1.)Създаването на закон за браншовите
    организации
    2.) Да се създаде ПЧЕЛЕН БОРД
    3.) Той е независим орган от правителството и да изисква юридически закрепена дългосрочна стратегия за развитието на пчеларството, която е задължителна за всички правителства
    3.) Борда да има право на вето за изсичането на медоностните гори и право на искане за залесяване на такива гори.
    4.) Браншовата организация е представителна за пчеларите и е единствена
    5.) Тя решава кой е пчелар, кой не е.
    Т.е. ще има дългосрочно обучение и изпити.
    И само подготвените ще са готови за средствата
    на ЕС.
    5.) Борда ще препоръчва на сертифицираните организации, що е ЕКО, БИО, ОРГАНИК, защото сега е каша.
    6.) Борда е този които ще даде на правителството колко хиляди тона мед се нуждаят от подкрепата на ЕС, наречена ПАЗАРНА ПОДКРЕПА. За ЕСПОРТНА ПОДКРЕПА не ми се говори.
    7.) Борда е този който ще разясни на нас
    ОПЕРАТОРИТЕ НА ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ХРАНИ какви са ни задълженията според ЕС регламенти и какви са глобите за некачествени храни.

Това което сега става е една българска работа на хора, които обичат да пъчат гърди.
    А, би трябвало да си зададат въпроса, "Абе аз мога ли да свърша някаква работа в таз "работна група"?
    Чиновниците дори са измислили думата "работна". А работа няма да има, защото колегите ще изискват решения на наши проблеми, а там ще кажат , "няма пари" , или "да добре в следващият период ще се помъчим да го направим" или " и ние сме на вашето мнение, но ЕС не е взел такова решение" или
    " не зависи от нас, ще го представим на премиера".
    И още други чиновнически ХВАТКИ.

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Симеон Николов
    ПЧЕЛЕН БОРД
    Не може ли да се нарича примерно ПЧЕЛАРСКИ БОРД. ПЧЕЛЕН БОРД?!?! Това е борд на пчеларите, а не на пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Така като гледам и чета, чета и гледам, май тези които вдигнаха шум ще духат супата, а тихите мушици, водици ще яхнат гребена на вълната.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    С последните мнения ми се струва, че минаваме в едно примитивно ниво. Рости, не си длъжен да излагаш съществени факти за твоя бизнес!
    Кой продавал майки, кой бащи, кой кум, кой сват, кой на жената брат и т.н. Ако всички тия "наши" представители действително са с чисти помисли, ще си дойдат нещата на мястото.
    Ако имам възможност ще се "завъртя" на сбирката в Русе, за да разбера аджеба какво искат колегите и що за колеги са.
    Пак ще кажа, не е проблема в помощите, проблема е в пазарите.
    ПП По едно и също време сме писали. Наздраве!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    По първи въпрос- Чанко по напреде зададе въпрос, Кесерджиеви от коя майкопройзводствена организация са, защото продават майки ?
    Градски, да не ти е отслабнало зрението. Питах Кръстев, понеже е голям радетел на ред и закон, но за другите само.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Градски, да не ти е отслабнало зрението. Питах Кръстев, понеже е голям радетел на ред и закон, но за другите само.
    Може, може, докато прочета цялата тама се обърках тотално, ама много внимавай, защото си правиш пиар на негов гръб.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    ... ама много внимавай, защото си правиш пиар на негов гръб.
    Да минавам ли в нелегалност.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Много неща се изписаха........... Всеки има право да си каже мнението, без обидни квалификации.
    Лошото за мен, е че доста сме лъгани, и употребявани.От тук и недоверието, съмнението, и т.н.! Боли ни, не ни обръщат внимание, /пръсканията/ арендаторите са силни, имат лобисти на всякъде. При нас, 17 организации с неизвестен брой членове, и всеки от "лидерите" дърпа чергата. А на нас ни се отвива г.за! Дано, ЕКС ли борд ли, както и да се наименува да направи нещо! Доста от нас се опасяват, че в ЕКС ще се опитат да "влязат" лица с "нечисти помисли"! Та бих помолил за търпимост.
    Имам едно питане, дават се примери от други държави как е при тях. Какво да се направи, че и при нас да има е д н а организация. Маже ли този съвет да се заеме и с това? Ако се направи нещо като ревизия на членуващите, мисля, ще се открият някои разлики. Не искам, и не смятам, че е редно интересите ми да ги защитава "лидер" зад който стои семейството му!
    Може да съм пропуснал, но ако има някаква план-програма по която ще се "води" ЕКС, може ли да я знаем всички?

Поздрави, моля за извинение, малко ми е ракията! Г. Георгиев

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •