Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз раздадох питки, едни имаха повече мед други по малко, но за всички по една питка и ще се видим с тях март месец когато ще махна плика и започвам сиропа. Като цяло са добре, 3 са разделили кълбата в 2та края и може да не изкарат и 3 са клекнали много, но там вината си в моя, майките бяха в графа лоши задължителна смяна а аз не ги смених въпреки че имам резервни майки. Останалите 38 кошера всичко е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Тея разкрачените да не са били по две майки бе? Нещо самосмяна ако е имало... Все си мислех че при ЛР трудно ще се случи, иначе при ДБ е по-разбираемо някак си... Тъй или иначе ако не устискат, минават в графа естествен подбор.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Тея разкрачените да не са били по две майки бе? Нещо самосмяна ако е имало... Все си мислех че при ЛР трудно ще се случи, иначе при ДБ е по-разбираемо някак си... Тъй или иначе ако не устискат, минават в графа естествен подбор.
    Възможно е, за 2 съм сигурен че правиха късна самосмяна Септември понеже маркирах младата майка и може да е останала и старата за 3тия нямам идея. Имах един с 2 майки, но при него всичко е наред може да са махнали старата. Каквото стане, не ги мисля, аз до сега за 5 години нямам нито една загуба, но тази година изглежда ще наруша традицията, имам здравословни проблеми и не си свърших работата както трябва, но като те боли нямаш желание за работа.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А, щях да ти сложа палец нагоре че ти харесвам поста, ама туй накрая никак не ми хареса. Айде оправяй се и никви хамалогии! Работата не я мисли толкоз, Здравето на първо място!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това май месец ли го снима колека Бареков?Бая инверт е отишло тука. Майстора на такъв кошер винаги го третира с йод 6 каки а като гледам не ползваш неговите съвети.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Това май месец ли го снима колека Бареков?Бая инверт е отишло тука. Майстора на такъв кошер винаги го третира с йод 6 каки а като гледам не ползваш неговите съвети.
    Аз инверт до сега не съм ползвал. Не е задължително да храниш с инверт за да е силно семейството, при мен от 44 кошера само 4 са такива. Ех защо не бяха всички майка както тези 4те, също се отчетоха с по 4 магазина мед. Пролетта ще ги използвам за майки за отводките.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз раздадох питки, едни имаха повече мед други по малко, но за всички по една питка и ще се видим с тях март месец когато ще махна плика и започвам сиропа. Като цяло са добре, 3 са разделили кълбата в 2та края и може да не изкарат и 3 са клекнали много, но там вината си в моя, майките бяха в графа лоши задължителна смяна а аз не ги смених въпреки че имам резервни майки. Останалите 38 кошера всичко е наред.
    Имал ли си случаи,разделени да устискат до пролетта?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    На мен до сега 2 пъти ми се е случвало и 2та пъти малкото кълбо загина но семейството устиска до пролетта.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    При мен се случи да открия разделено кълбо, но когато изчаках подходящ топъл ден за да ги събера на едно те вече се бяха събрали. Поглеждах ги няколко пъти след това и не се разделиха. Излязоха нормално от зимата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ... 3 са разделили кълбата в 2та края и може да не изкарат ...
    Обедини ги с питка или обедни кълбата с преместване на рамките. Навярно "полукълбата" не са на повече от 2-3 рамки и преместването би трябвало да е лесна и бърза работа.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •