Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 620

Преглед на хибрид режима

Като всяко насекомо и той е активен на пролет а не в фаза когато едва е покълнало житото! Житния бегач яде зърната на житото когато са в начална фаза! Рапичния цветояд прави същото само че когато рапицата е на фаза пъпка или току що цъфнала. Общо взето когато се пръска рапицата или малко след това се пръска и за него. Е тогава се получава инфекция, защото ни се втълпява че като се пръска житото не може да има проблем, но то в повечето случай е в близост до блокове със рапица или има разни цъфнали тревички и в него.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Като всяко насекомо и той е активен на пролет а не в фаза когато едва е покълнало житото! Житния бегач яде зърната на житото когато са в начална фаза! Рапичния цветояд прави същото само че когато рапицата е на фаза пъпка или току що цъфнала. Общо взето когато се пръска рапицата или малко след това се пръска и за него. Е тогава се получава инфекция, защото ни се втълпява че като се пръска житото не може да има проблем, но то в повечето случай е в близост до блокове със рапица или има разни цъфнали тревички и в него.

Рапицата се пръска два пъти,а при жито идва проблема заради росата.Това е мое мнение и може да греша все пак да незбравяме,че ми е ниско айтикюто.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    ,че ми е ниско айтикюто.
    Ти имаш голямо айтикю. Кой съм аз че да споря Иначе си прав, аз коментирам само периода на пръскане и кое как. Но все пак не съм агроном а споделям опита си от обикаляне по къра
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Ти имаш голямо айтикю. Кой съм аз че да споря Иначе си прав, аз коментирам само периода на пръскане и кое как. Но все пак не съм агроном а споделям опита си от обикаляне по къра

Няма какво да обикаляш.Просто трябва всеки ден да пиеш кафе с кмета или при кмета.Никой заради 5к то лева не си позволява не регламентирано.Единствено о е че лъжат за пръскането за лисната маса.Анализ му е майката или кибрит или арматура .

Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2018
    Пчеларски район
    София
    Ясно, че моя подмор го имат и други колеги, но не получих агументирани идеи за причината. Като загине някое семейство ще кача снимки и информация.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Nilak Виж публикацията
    Ясно, че моя подмор го имат и други колеги, но не получих агументирани идеи за причината. Като загине някое семейство ще кача снимки и информация.

Абе човек това е нормален подмор при това късно пило.Когато ти остане 1 капачка от 5л мин вода пчели е проблем това е в норм.
    п.п.Би ли споделил дебилината на венците с мед да сметнем колко мед си им оставил?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Я пак повтори как третираш за акар и нозема ( и кога ), че неразбрах.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Я пак повтори как третираш за акар и нозема ( и кога ), че неразбрах.

Защо го питаш момчето как третира за нозема?Нека и аз да ти задам същия въпрос и внимавай какво ще отговориш да не стане кой копае гроб други му сам пада в него.

Колега няма да получиш еднозначен отговор. Ще почне едно гадаене нозема, акар, пръскане, проблем със медовите запаси и пак цял ден ще ги разтягаме със Даката до колкото ни стига айкюто. Но без лабораторен анализ в нищо не може да си сигурен

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Няколко колеги те попитаха:
    С какво и кога третира против акар?
    С какво и кога третира против нозематоза?
    Подхранва ли есенно, с какво, кога и колко?
    Колко са силни семействата?
    Това са въпроси за да се придобие бегла картина макар че по снимка трудно се поставя диагноза, но поне някой може да те насочи към нещо.
    Аз както гледам подмора не е толкова фрапиращ, ако са силни кошери това може да са стари пчели и в хубавото време да го чистят. Виж да няма много влага от найлона защото при мен има влага ако сложа найлон става лошо, все едно си ги къпал.
    Дано всички иззимуват и успех!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •