Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Страница 18 от 87 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 864
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ами кой е казал, че се издържам или, че трябва да се издържам. Ха-ха, като не искаш да работиш, гледай 300--3000 семейства или си смени ролетката.
    При 1300 семейства, ще правиш -70 000лв.на година, дано ти стигнат за море и то в странство.
    За тровенето трябва да се работи здраво от пчеларските организации и то на национално ниво. Такива селски дружества, дето се пръкнаха напоследък, могат само банкетчета за коледа да си правят.

"Кратко точно и ясно- защо си против субсидирането?" ----ще разцъкам да ти цитирам нещо, от по-умни хора.
    Ето че тук се раминаваме. Аз ти говоря за пчелин/и от който може да се издържаш а ти ми говориш за любител пчелар. Не ме разбирай погрешно нямам никакво намерение да се заяждам с когото и да е било. Ще ми е много интересно да прочета защо си против субсидирането ако го намериш сподели го ще съм ти благодарен (това не го казвам с ирония)

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    Че кой не иска да се спре? Говорите така все едно това ще е първото субсидиране в историята на България във всички сектори. Само пчеларството няма директни плащания. Ако се приемат исканията сигурно всички които сте против ще отидете в ДФЗ и ще кажете -аз не искам субсидия? Или ще сте 1-ви на опашката?
    Там е работата, че видяхме как и кого субсидираха и в земеделието и в животновъдството, както видяхме и докъде доведе това. Субсидии и в пчеларството ще има, това е ясно, само дето някои "наши" ще се опаричат доста а другите ще разберат, че без субсидии си е било по добре.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Че кой не иска да се спре? Говорите така все едно това ще е първото субсидиране в историята на България във всички сектори. Само пчеларството няма директни плащания. Ако се приемат исканията сигурно всички които сте против ще отидете в ДФЗ и ще кажете -аз не искам субсидия? Или ще сте 1-ви на опашката?
    Не, няма да сме. Аз лично категорично няма да съм. Когато аз знаех за този план, някой още пчели не са имали. Но не съм опрял до вземане на такива пари.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Стигнах до извода че повечето които са против протеста практикуват пчеларсвото повече като хоби, което не е и основният им доход. А за протеста са хора които се занимават с пчеларство на едно друго ниво. Основните му доходи са точно от пчеларсво. Е да ви питам при тези цени на меда и тенденцията на спад до колко още ще издържат хората които чакат основно на тази си дейност. Не бъдете егойсти и ако сте решили че няма да присъствате недейте обвинява инакомислещите за повечето беди в бранша, които не ви е основен поминък. Ние искаме едно простичко нещо, достойно възнаграждение за труда който полагаме, което възнаграждение получават всички или повечето пчелари в ЕС.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    За мен е много интересно дали има 4 искания, около които да се обединят Дончев, Александров, Атанасов и Калин? Опитайте господа, пък може да излезе нещо.
    Сигурно има, в един разговор що да не се получи разбирателство... И с теб също може кои е казал че няма да намерим общи искания или с които и да е.... а за дружествата т.е. за членовете им - като чуят пари и то безвъзмездно ... та изобщо не се учудвам какво са гласували....

Не мога да разбера какъв ви е проблема че не искате субсидии? Мислите че едни ще забогатеят а други ще обеднеят ли? Ако не бяха организирали протест тогава щяхте пак да пишете из форумите. Вие сте хора на който няма как да се угоди! Има ПЧЕЛАРИ които искат да се развиват професионално в тази сфера. Тези субсидии ще са ни от голяма полза.
    Всеки път щом стане дума за субсидия или подпомагане винаги съм бил против и не веднъж съм спорел за това, тоя път не мисля да водя отново същия "спор". А и това не е и първият път когато се спори преди протест на пчеларите всеки път е едно и също като този път основно Рости изнася на гърба си защитата за протеста предния път беше Бонев от Акация Пловдив ако не бъркам ... Освен това не веднъж съм го казвал в прав текст - Аз съм комерсиален пчелар...
    И как точно един де минимис от 500-600 айде 800 лв ще е от голяма полза за един пчелар с 200 семейства.

С 130 семейства издържаш ли се? Ако да кажи и на глупак като мен как го правиш? Аз гледам 230 семейства живот и здраве ще станат 300. Защото аз не искам да работя като пазач(не че е лоша професия, няма срамна работа) някъде и да си викам - дано да има мед че да отида със семейството на море. Бях със 130 семейства чисто ми оставаха 7000 лв. Без да имам отровени семейства или нещо такова. И това е при много добра година! Кратко точно и ясно- защо си против субсидирането? Цената на меда няма да се промени със субсидиите или без тях.
    Аз в момента издържам семейство с 50 броя пчелни семейства и дори обмислям да ги намаля още до 30 броя и не съм се лешил от нищо....

Поста на на Пламен Керчев - аз не работя нищо от 23-25 години друго освен пчелите... и пак съм против
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Цитат Първоначално публикувано от Алексиев Виж публикацията
    Там е работата, че видяхме как и кого субсидираха и в земеделието и в животновъдството, както видяхме и докъде доведе това. Субсидии и в пчеларството ще има, това е ясно, само дето някои "наши" ще се опаричат доста а другите ще разберат, че без субсидии си е било по добре.
    Дано грешиш. Видях хора от моето село прости кравари какви ферми направиха и какви трактори закупиха. Надявам се наистина да не си прав. Земеделците от 100дк. Вече гледат по 10000дк. Богати или не, създадоха десетки работни места. Това е моето виждане. Искам и в пчеларството да е така. Не съм пчелар заради субсидии, а защото ми харесва да гледам даже бих казал обичам.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    . Ще ми е много интересно да прочета защо си против субсидирането ако го намериш сподели го ще съм ти благодарен (това не го казвам с ирония)
    Най-вероятно ще си против материала, като ти чета възгледите, но обещах. Не трябва да се гледа само моментния келепир.

https://www.expert.bg/news-407804.html

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Излиза, че някои са опрели точно до тези пари. Разчитат на пчеларството? Както каза и Борислав Александров, че са му загивали пчелите му 5 пъти, моите 3 пъти до крак, Калин и той е минал през този кръг, но не сме чакали някой да ни помага. Стъпвали сме си сами на краката, а и нашето не е съвсем хоби. Ако не дай си боже и вие занулите, какво правим? Държавата ще дойде и ще ви изсипе чувал с пари?

Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Стигнах до извода че повечето които са против протеста практикуват пчеларсвото повече като хоби, което не е и основният им доход. А за протеста са хора които се занимават с пчеларство на едно друго ниво. Основните му доходи са точно от пчеларсво. Е да ви питам при тези цени на меда и тенденцията на спад до колко още ще издържат хората които чакат основно на тази си дейност. Не бъдете егойсти и ако сте решили че няма да присъствате недейте обвинява инакомислещите за повечето беди в бранша, които не ви е основен поминък. Ние искаме едно простичко нещо, достойно възнаграждение за труда който полагаме, което възнаграждение получават всички или повечето пчелари в ЕС.
    Браво!! Много точно казано

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Най-вероятно ще си против материала, като ти чета възгледите, но обещах. Не трябва да се гледа само моментния келепир.

https://www.expert.bg/news-407804.html
    Благодаря!

Страница 18 от 87 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •