Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 864

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Хубавото на членството в дружество е , че ако имаш добри идеи или мнение по даден въпрос винаги можеш да ги кажеш и да се гласуват , в последствие пък председателите на дадената организация да ги поставят на масата при срещи с властимащите. Ако не си съгласен с нещо пътя е съшият. Когато казах , че със стоене пред клавиатурите и мрънкане нищо не се постига , имах предвид точно това , което Рости каза , че дадената идея или несъгласие с нещо , трябва да бъде правилно адресирана до когото трябва . Политиците не се интересуват от приказки , идеи или недоволства по форумите , те се информират изключително от лидерите на организации в даден сектор. Вероятно и тези лидери си имат косури , но за това пък има общи събрания , където като не си съгласен с нещо може да се гласува , или да се повдигне въпроса за смяна на даден председател, друг е въпросът , дали въобще има желаещи за подобен пост. В шуменската пчеларска организация където членувам масата са хора над 50 години , като тук таме има и по някой по млад колега, но това , което ми прави впечатление е , че никой не се натиска за председателското място , няколко човека на въздраст 65-70 години се занимават с писането на протестни писма , които се обсъждат на събрания с всички. Мисълта ми е , че няма млади хора , които да искат да се включат активно в дейността на една такава организация . Защо ? Защото това е свързано с отделяне на много лично време , заплата няма , тичане по институции ,пътуване между градове , писане на писма и документация , водене на отчети , често даване на пари за общата кауза от собствения ти джоб , популяризиране на пчелният мед и продукти в читалища , училища и т.н и често накрая вместо едно благодаря получаваш плюене и обиди. Забравих да спомена , че между тези задължения трябва да си гледаш и собствените пчели.
    И аз искам да се трудя и да получавам нещо за продукцията си и то не даром .Това и правя . Въпросът е когато си се трудил цяла година и накрая нямаш продукция или имаш такава наполовина от това , което ти трябва за оцеляване. Какво правим тогава.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir00 Виж публикацията
    . Въпросът е когато си се трудил цяла година и накрая нямаш продукция или имаш такава наполовина от това , което ти трябва за оцеляване. Какво правим тогава.
    Сменяш продукцията.

пп. без да ми се обиждаш.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Хубавото на членството в дружество е , че ако имаш добри идеи или мнение по даден въпрос винаги можеш да ги кажеш и да се гласуват , в последствие пък председателите на дадената организация да ги поставят на масата при срещи с властимащите. Ако не си съгласен с нещо пътя е съшият. Когато казах , че със стоене пред клавиатурите и мрънкане нищо не се постига , имах предвид точно това , което Рости каза , че дадената идея или несъгласие с нещо , трябва да бъде правилно адресирана до когото трябва . Политиците не се интересуват от приказки , идеи или недоволства по форумите , те се информират изключително от лидерите на организации в даден сектор. Вероятно и тези лидери си имат косури , но за това пък има общи събрания , където като не си съгласен с нещо може да се гласува , или да се повдигне въпроса за смяна на даден председател, друг е въпросът , дали въобще има желаещи за подобен пост. В шуменската пчеларска организация където членувам масата са хора над 50 години , като тук таме има и по някой по млад колега, но това , което ми прави впечатление е , че никой не се натиска за председателското място , няколко човека на въздраст 65-70 години се занимават с писането на протестни писма , които се обсъждат на събрания с всички. Мисълта ми е , че няма млади хора , които да искат да се включат активно в дейността на една такава организация . Защо ? Защото това е свързано с отделяне на много лично време , заплата няма , тичане по институции ,пътуване между градове , писане на писма и документация , водене на отчети , често даване на пари за общата кауза от собствения ти джоб , популяризиране на пчелният мед и продукти в читалища , училища и т.н и често накрая вместо едно благодаря получаваш плюене и обиди. Забравих да спомена , че между тези задължения трябва да си гледаш и собствените пчели.
    И аз искам да се трудя и да получавам нещо за продукцията си и то не даром .Това и правя . Въпросът е когато си се трудил цяла година и накрая нямаш продукция или имаш такава наполовина от това , което ти трябва за оцеляване. Какво правим тогава.
    Във връзка с първия ти абзац, ако ми позволиш бих направил аналогия с председателя на управителен съвет на етажна собственост, т.н. домоуправител. Бил съм такъв и много добре знам за какво иде реч, но да не влизам в подробности.
    По втория абзац от поста ти мога да кажа следното: всеки си прави сметка на възможностите, способностите и непредвидените форсмажорни обстоятелства. За това в България, тъй като няма нищо сигурно и не можеш да разчиташ на утрешния ден, би следвало човек да заложи запас от варианти, такива, които да му дават сигурност. Не намирам обаче това да са евросредствата, тъй като това е от ден до пладне.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Уважавам мнението ти. Просто запас от варианти е нещо , което не всеки може да си позволи. Земеделският сектор не е равнопоставен на другите сектори , като доходи и сигурност , затова в цяла европа той се подпомага за да могат земеделските производители да съществуват.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...той се подпомага за да могат земеделските производители да съществуват.
    Подпомага се, за да може: 1. манджата да е по-евтина и достъпна за всеки, като така се избягват размирици от гладни хора 2. стратегическа независимост от внос на храни при евентуална война.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Подпомага се, за да може: 1. манджата да е по-евтина и достъпна за всеки, като така се избягват размирици от гладни хора 2. стратегическа независимост от внос на храни при евентуална война.
    Сигурно трябва да е така, само дето при нас е точно обратното. Не видяхме да се увеличава количество нито пък да се подобрява качество. Цените в търговската мрежа, макар и бавно, упорито си вървят все нагоре. Една Гърция, по морал и дисциплина на светлинни години от нас, фалира точно заради субсидиите. В Европата се получава при нас не. Получава се, защото се субсидират производителите а не "нашите хора". В Германия един фермер може да притежава до 500 дк. тука няма ограничение. При тях картел няма как да се получи, при нас няма как да се избегне. Излиза, че нас , които няма как да получим субсидии , това не ни засяга. Ами засягани. И сега прекрасно знаете, че ниските цени и ниското качество не са само от вносния мед. Ами лъвския пай ще отиде точно там та ще повлияе и на двете неща. А цените засягат всички пчелари.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Алексиев Виж публикацията
    Сигурно трябва да е така...
    Колега, това, което си написал, повечето е невярно. Бях написал защо, но стана токов удар и ми се изтри написаното, а нямам време да пренаписвам. Може би довечера.
    За субсидиране на пчеларството има един единствен шанс. Той е някой някъде да прецени, че без професионално пчеларство ще я закъсаме с опрашването. Но за съжаление това може да се докаже едва след затриването на сектора. За меда няма шанс - той не е стратегически хранителен продукт, а по-скоро луксозен, като шоколада. И да поскъпне, и да изчезне, на никого освен на пчеларите не му пука.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Уважавам мнението ти. Просто запас от варианти е нещо , което не всеки може да си позволи. Земеделският сектор не е равнопоставен на другите сектори , като доходи и сигурност , затова в цяла европа той се подпомага за да могат земеделските производители да съществуват.
    Подпомагат, защото имат свободни парици за даване. Ще ги видим до къде ще го докарат с това даване.
    И си много прав, че земеделския сектор не е равнопоставен. Тук сигурност няма и това си е хилядолетен факт. Или си заложил нещо в запас, че като дойде проблем да можеш да се облегнеш, или падаш и приключваш. Това са фактите. Който не му изнася или му е трудно може да се насочи към друго. Пчеларите ще сме по-добре от чистачи, продавачи или други обикновени работници, както и по-зле от програмисти, лекари, инженери и т.н. Ако искаш нещо повече, пък си си набил тавана в пчеларството, захвани се с нещо друго, което да ти даде възможности. Преглеждаш фактите, преценяваш и действаш.
    Има смисъл от такъв протест, защото има смисъл от сектор "Пчеларство" и рано или късно ще се осъзнае и от управляващи, и от обикновените хора. За мен това няма да е протест, защото няма да крещя и да се пенявя или пък да издигам плакати. Приемам го като спокойно заявление на позиция.
    Колеги, елате да я започнем тази работа, че да се свършва.
    Медец

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    В шуменската пчеларска организация където членувам масата са хора над 50 години , като тук таме има и по някой по млад колега, но това , което ми прави впечатление е , че никой не се натиска за председателското място , няколко човека на въздраст 65-70 години се занимават с писането на протестни писма , които се обсъждат на събрания с всички. Мисълта ми е , че няма млади хора , които да искат да се включат активно в дейността на една такава организация . Защо ?
    Подкрепям протеста, само защото сектора я закъсва все повече и повече, но исканията на този протест за мен са нерационални, а от деминимис нищо не очаквам, никога не съм очаквал и никога няма да кандидатствам. Нека си го кажем направо - пчеларските съюзи организираха протест, за да могат лидерите им да си вземат деминимиса. В това се състои целия напън и не се опитвайте да правите младите на глупаци, че не е това. Няколко човека манипулират пчеларската гилдия само и единствено за лична облага, и докато възрастните им се вържат по акълЯ простия, младите нищо не можем да направим. Те ти един пример - аз съм един от първите хора, които Матеев срещна във форумите. От най- първите и от два- три разменени коментара, ми стана ясен що за тюфлек е. Е - колко пъти алармирах за него? Колко хора ми повярваха? Колко ми се възпротивиха тогава и почнаха да ми разтягат философии, как не съм бил прав и колко съм неблагодарен към един такъв велик радетел на пчеларския сектор? А? Колко? Обезводнихте се да му лижете задника - ето ви го сега, радвайте му се, дано сте доволни и картоните на Дончев да успокояват душиците ви, че кандо неморалния си получава заслуженото. А вие - вие какво получавате ..... ДЕМОНимис хахаххаха даже трябва посред зима да биете път до София, за да протестирате, че инак и толкова няма да получите хахаххахахах хем е смешно, хем е жалко. Така, че нидейти рива - въпреки всичко младите ще ви подкрепим протесчето, барем да си вземете жълтите стотинки. А следващия път, като се появи пак някой революционер с дебели пачки, пак му се натиснете за първи съмишленици.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Забранен
    Регистриран
    30.06.2017
    аз съм за подпомагане на пчеларите, но тия до 200 кошера примерно ...т.е. да варира, 40 лв на кошер за пчелар с 50 кошера, 30 лв на пчелар до 100 кошера, 20 лв на пчелар до 200 кошера... за мен това е стимулиране на малките!
    сега ще ме извиняват тия с по 1000 кошера, но те не са пчелари, а печалбари!

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •