" Интереса клати феса" винаги е бил актуален и решаващ. Аз зададох въпрос, одговор нямаше, дано тези дето ще дават парите не задават подобни въпроси, защото пак няма какво да отговорите.
Субсидиране на всяко регистрирано пчелно семейство, независимо дали и какво опрашва, е единственото справедливо искане, което може да получи широка подкрепа. Съжалявам, че ще ви засегна, ама аз слагам кошерите в нивата на земеделеца, прибирам му нектара, не му разрешавам да използва пестициди, а накрая да ми плати и за опрашване. Ами, няма как да стане , защото просто няма да има с какво да ви плати. Няма земеделец , който без пестициди, да изкара продукция нито от рапица, нито от слънчоглед, бостани и люцерна ако щете. Невъзможно е. Знам, някъде плащат за опрашване, не знам дали вадят и мед от тези пчели ама едва ли.
За забраната на внос от Турция. В България има разрешени три категории пестициди и базата е съвсем различна от представата ни и ограниченията са по отношение на квалификацията на клиента което на практика значи, че всеки може да купи всичко. Разрешени пестициди на Монсанто, Баер или Синджента под различни имена, произведени в Турция със същите активни вещества под други имена са 5-6 пъти по евтини. Защо да не може да ги внася? А всеки регистриран ЗП има и квалификация или лице с квалификация за РЗ така , че има законово основание на достъп до всички групи разрешени пестициди. А българина си е нихилист ама не защото знае нещо за нихилизма а защото живота го прави такъв. Съжалявам но аз така ги виждам нещата. Подкрепям протестите но съм си ганьовец и първо гледам интересите а така формулирани, вашите искания ми се струва, че не защищават болшинството пчелари.

Цитат