Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 864

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Това което го мислите е безумно с малки изключения. Затова и гласувалите с НЕ стават все повече и повече. Като прибавим и останалите влезли, но не гласували, защото това си е НЕ се вижда какво е положението. Протест от страна на пчеларите няма да уреди нищо. Просто загуба на време на една шепа хора. Нашите централи мълчат, а това е най - лошият знак.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Това което го мислите е безумно с малки изключения. Затова и гласувалите с НЕ стават все повече и повече. Като прибавим и останалите влезли, но не гласували, защото това си е НЕ се вижда какво е положението. Протест от страна на пчеларите няма да уреди нищо. Просто загуба на време на една шепа хора. Нашите централи мълчат, а това е най - лошият знак.
    Човеко, стига песимизъм! Хайде поразсъди малко, как, според теб, биха се оправили нещата? И без песизимисъм разбира се. дай една примерна програма за развитие на пчеларството у нас.

rosty_sz
    В момента се обсъжда и обработва втора протестна декларация от независими от национални организации дружества, които ще подкрепят протеста.

Дай малко подробности!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Човеко, стига песимизъм! Хайде поразсъди малко, как, според теб, биха се оправили нещата? И без песизимисъм разбира се. дай една примерна програма за развитие на пчеларството у нас.
    В грешка си. Реалист съм. Това което се иска е направо ненормално, абсурдно. 60€? Вие луди ли сте? На кошер? Ми те ще лягат тези които ви слушат по паветата и ще умират от смях. 120 лева на кошер? И де минимис отгоре? Вы сошли с ума.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    В грешка си. Реалист съм. Това което се иска е направо ненормално, абсурдно. 60€? Вие луди ли сте? На кошер? Ми те ще лягат тези които ви слушат по паветата и ще умират от смях. 120 лева на кошер? И де минимис отгоре? Вы сашли с ума.
    Много си е умно даже да искат 60 евра. То договорките винаги се почват от нереално високо и докъдето се стигне.

Аз пък искам друго. Предложение - пишете колеги! Предлагам да се включи в искането земеделците, стопанисващи растителни култури, подлежащи на опрашване от пчели, да плащат в някакъв държавен фонд, който да се разпределя за опрашване. Това съответно ще доведе до отговорност от страна на полевъдите по отношение на пчелите.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    ...Аз пък искам друго. Предложение - пишете колеги! Предлагам да се включи в искането земеделците, стопанисващи растителни култури, подлежащи на опрашване от пчели, да плащат в някакъв държавен фонд, който да се разпределя за опрашване. Това съответно ще доведе до отговорност от страна на полевъдите по отношение на пчелите.
    Нищо няма да доведе, даже ще ги настрои срещу нас, и ще почнат хептен да не им пука кога пръскат и т.н.! Държавата, разбирай чиновниците са зад тях, заради възможността и участието в корупционни схеми и познай кой пак ще го отнася...
    Нека с парите за деминимис за няколко години се създаде една национална лаборатория за контрол на патогените по региони, нека чиновниците в нашия сектор да почнат да работят, а не само да си бъркат в носа. Без субсидии и помощи, а с контрол и прилагане на наредбите и законите, сектора ще тръгне нагоре... Нооо тва е утопия, тук се работи на парче, и се гледа не по далеч от носа си! А относно парите за опрашване: ами то Европейския съюз, ако вземе такова решение, мисля че ще е на базата на произведената селскостопанска култура която зависи от опрашването в региона, а не ей така на глава/кошер... И пак ще опрем до земеделците и чиновниците, и няма как да е различно, защото двата сектора са свързни.
    Този пост е редактиран от nikawr; 27.11.2018 в 07:47.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    " Интереса клати феса" винаги е бил актуален и решаващ. Аз зададох въпрос, одговор нямаше, дано тези дето ще дават парите не задават подобни въпроси, защото пак няма какво да отговорите.
    Субсидиране на всяко регистрирано пчелно семейство, независимо дали и какво опрашва, е единственото справедливо искане, което може да получи широка подкрепа. Съжалявам, че ще ви засегна, ама аз слагам кошерите в нивата на земеделеца, прибирам му нектара, не му разрешавам да използва пестициди, а накрая да ми плати и за опрашване. Ами, няма как да стане , защото просто няма да има с какво да ви плати. Няма земеделец , който без пестициди, да изкара продукция нито от рапица, нито от слънчоглед, бостани и люцерна ако щете. Невъзможно е. Знам, някъде плащат за опрашване, не знам дали вадят и мед от тези пчели ама едва ли.
    За забраната на внос от Турция. В България има разрешени три категории пестициди и базата е съвсем различна от представата ни и ограниченията са по отношение на квалификацията на клиента което на практика значи, че всеки може да купи всичко. Разрешени пестициди на Монсанто, Баер или Синджента под различни имена, произведени в Турция със същите активни вещества под други имена са 5-6 пъти по евтини. Защо да не може да ги внася? А всеки регистриран ЗП има и квалификация или лице с квалификация за РЗ така , че има законово основание на достъп до всички групи разрешени пестициди. А българина си е нихилист ама не защото знае нещо за нихилизма а защото живота го прави такъв. Съжалявам но аз така ги виждам нещата. Подкрепям протестите но съм си ганьовец и първо гледам интересите а така формулирани, вашите искания ми се струва, че не защищават болшинството пчелари.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Да се криминилизира смесването на български мед с мед от други страни - знаят се фирмите според мен, които внасят мед от Украйна основно и го каращисват с българския мед, обаче на кой му стиска да каже коя е фирмата, която внася с Тировете мед от Украйна до нейните складове??..изобщо не е проблем да се проследят тировете с мед, като прекосят границата, накъде поемат .

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Много си е умно даже да искат 60 евра. То договорките винаги се почват от нереално високо и докъдето се стигне.

Аз пък искам друго. Предложение - пишете колеги! Предлагам да се включи в искането земеделците, стопанисващи растителни култури, подлежащи на опрашване от пчели, да плащат в някакъв държавен фонд, който да се разпределя за опрашване. Това съответно ще доведе до отговорност от страна на полевъдите по отношение на пчелите.
    Не предложения, а кадърни хора, които да имат изпълними искания. Нещо реално. Нещо което като го предложите да не ви сметнат за луди, а нормални, интелигентно мислещи хора. В други страни това дори е и малко, но то е съпоставимо със стандарта им. Докато не се намерят сериозни хора, които да застанат на върха на организациите ще е все тъй. Тези хора да отговарят на някакви критерии, а не Сульо и Пульо, чакащи само да се появи нещо апетитно. Проблемите са вече много сериозни и всяко забавяне води към унищожение на сектора. Тук искам да попитам пак. Защо централите спят? Ако ще вършите работа е редно да се появите, ако ли не дайте знак за да се намерят други, които да хванат здраво хаотично движещото се кормило. Хайде стига с това безхаберие.

Рости аз имам малко по друго мнение по темата. Ако повечето хора биха имали избор кои осигуровки да внасят повечето биха предпочели да са ЗП, защото в повечето случай осигуровките който внасят на основната си работа надвишават тези на ЗП. Това е единствения проблем хората да не плащат осигуровки като ЗП, не виждат смисъл в това двойно осигуряване, защото знаят че като отидат в една болница пак си плащат а пък не вярват и да се пенсионират. Малко се преекспонира с това че хоби пчеларите не плащали осигуровки и данъци, плащат но не го афишират по форумите. Няма как да се сърдим за разединението на пчеларите като самите ние пчеларите допринесохме за това. Едните викат нашия мед е най ние сме Био, мани ги тези от полето с този чорбалак който вадят (това е Странджански лаф, който постоянно чувам като ходя да помагам да се вади мед в Странджа), други се бият в гърдите ние сме професионалисти мани ги тези аматьори, трети стават и сядат на маса и пак на аз плащам пък те не плащат ама дали не плащат повече от колкото този който твърди че плаща... Пак питам кой е виновен за разединението на пчелари и за това че не са единни? Аз мисля че сме си виновни самите ние! Иначе пчеларския протест е картинка на действителността в държавата. Едните хора протестират искат нещо да мръдне а другите само си барат макарите и викат тези какво пак ми мрънкат под прозореца. Но пък в кафето са силни и на висок глас коментират няма такава държава. Кой е прави държавата ако не хората. Лошото че вече 30 години демокрация народа е мачкан и постоянно му се втълпява от телевизиите, че водим в всички негативни класации и сме загубили и малкото ни останало самочувствие! Иначе мисля да ходя на протеста!
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Да ви представя моето виждане за това какви трябва да са в общи линии основните правила за плащане за опрашване. В едно населено място с обща площ...... са неоходими за опрашване........ брой пчелни кошери. Общата сума за опрашване е например 100000 лв. В този район има оптимален брой кошери 1000. И когато разделим парите на броя кошери се получават 100 лв. на кошер. Това да речем е оптималният вариант. Но в района ако кошерите са 2000 вече сумата на кошер пада на 50 лв. А какво става в обратният случай ако в района има например 500 кошера, тогава сумата също ще е 100 лв. защото в района няма да е извършено пълноценно опрашване. Това е в общи линии. Цифрите са примерни.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •