Браво, браво - точно така. Био пчеларите на една нога с убийците - браво. После що съм твъдял, че пишете простотии. Колко акъл трябва да имаш, за да сравняваш био пчеларите с рецидивисти, с възможно най- тежките криминални престъпления. Прочее - според примера ти излиза, че преди това съд, прокуратура и мвр са ти разрешили официално, документално, заверено с печат и съвсем по закон да убиеш някого. Смешно нали - ми смешно и тъпанарско даже.
Моралния компас - любимия довод на скромните откъм възможности умове. Не знам дали си чувала за една все още жива легенда в модния свят - Виван Уестууд се казва, известна е сред пънк средите също. Та тази жена има следното мнение за моралистите:"Оу, най-страшните. Трудно ми е да общувам с моделки, журналистите са досадни, снобарите са скучни, гейовете ме дразнят, съучениците ми са вече превъртели, но моралистите са най-страшни. Моралът е неприличен като средния пръст. Всички го размахват като нещо не им е наред."
На моралния компас за съжаление или не, никой до сега не му е намерил "севера" - накъде трябва да сочи и сочи ли винаги в определена посока, никой не знае. Никой, поне от малко интелигентен - инак за другите е абсолютен аршин за всички неща, няма по- висша истина и принцип от морала, нищо че сами не могат да го обосноват. Е - поради тези специфични характеристики на хлъзгавата змия "морал", развитите държави не разчитат на него, а на закона - сеш се. Ченгета, съдии, адвокати, прокурори, държавни институции, администрации, закони, ред - значи най- общо обяснено, когато не разбираш нещо, когато си некомпетен се допитваш до тези хора и те ти казват "това може, онова не може". Така е на запад. Сетне - дори да разбираш от нещо и да си компетентен, пак трябва да минеш през тези хора, за да разрешат "че да - ти си компетентен, всичко ти е по закон и имаш право да извършваш дейността си". Разбираш ли - така се прави в развития свят, а не "ходил ли си на църква, морален ли си, мога ли да ти вярвам, имаш ли компас". Като искаш бъди си морален, като искаш бъди си неморален - въпроса е, дали спазваш или не закона, дали спазваш правилата, процедурите, наредбите.
Така, че не моралния компас е определящ, за да бъдат в основата на проблема био пчеларите - нито те са измислили биото, нито те са писали законите, нито те са хората, които определят кой е био, кой не е.
А инак - за мен е десетократно пъти по- неморално и жалко да се нападат с такава дива ярост, колеги, които са се оказали в немилост поради сбърканата ни система. Система, която е объркана от съвсем, ама съвсем други хора - а не от вдраев, не от мои колеги, поне аз ги считам за мои колеги, за вас явно не са, вие сте някаква отделна клика морални пчелари, които от предозиране с морал им се е замъглило съзнанието и не могат да видят някаква грешка в системата, за тях единствената грешка в цялата работа са био пчеларите, нямали морален компас, ако не бяха те, пчеларството щеше да е на светлинни години напред, нищо че биото е от ... колко време насам, 2- 3 години, пет да са. Но преди тези пет години - малеее, какви пари падаха, а пчеларството ни беше само за пример, от цял свят се стичаха да се учат от нас, даже и за морален пример го вземаха.
Баси - какво ви става бре хора? Наред ли сте? Честно ви питам - не се заяждам, ма не знам по какъв друг начин да ви питам. Аз не познавам вдраев, но защо ли мога да се обзаложа със всеки от вас, че човека не е взел парите и хукнал по курви, наркотици и барове. Не си е купил някаква тузарска кола. Не си е построил хотели на морето. Каквото и да е взел - нали го видях на клипа, все едно баща ми гледам, възрастен човек с окъсаните дрехи и лицето му белязано от живота на бачкатора, на трудещия се човек. Къде ви е морала да го слагате редом с рецивидисти? Аз не виждам морал - виждам злоба, арогантност и агресия от ваша страна. Защо? Как така не видяхте поне една мъничка причина за скапаното положение на пчеларския сектор в търговците, в преработвалите, в процедурите, в законите? Не, в основата на целия проблем били био пчеларите ........ е па браво; био пчеларите <=> убийци, два пъти браво.