Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от elbulgaro Виж публикацията
    Здравей колега,да наистина температурите са горе/долу в тези граници.Но пчелата си иска своето.Майките не престават да снасят,но до месец ще има пило ,колкото педя.Сега имам кошери с по 2 плътни рамки запечатано пило и по половин с яйца.Казвам само някои,тези които са близо до океяна ,кадето е по топло.Другите на 1000м са в доста по свито положение.Развитието на семействата е в зависимост от цъфтящата флора,която е доста оскъдна.Занимавам се от 2 години,като добива ми е 17/20кг.За сметка на това меда си го продавам на твърда цена 10Е,за около 2 месеца.Поздрави от мен и мрачно в момента Тенерифе.
    Здравей!
    Благодаря за отговора.
    Бях чел че дори и да няма зима ако няма нектар и прашец пчелите не са активни.
    Логично е, но ми беше любопитно на практика как е.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Здравей!
    Благодаря за отговора.
    Бях чел че дори и да няма зима ако няма нектар и прашец пчелите не са активни.
    Логично е, но ми беше любопитно на практика как е.
    Жорка, тук и август са така, нищо че е лято.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Забелязвам, че има доста разпечатка под кошерите, пчелте са доста активни в това топло време. Отворих да проверя как са кълбата и са се изместли към крайните медови рамки но са още към средата. Подмора е много малък и семействата са спокойни а кълбата 5-6 рамки. Към средата на януари по план че получат по 2.5кг. и чакам пролетта. Вчера започнах подготовката за новия сезон!

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес прегледах всички,само две сем.получиха по 2,5 кг апифонда,и една запасна 0,5.Всичко друго е отпред и доста под горна летва,по разпечатките са на 4,5,6 междурамия.Пийвам си винцето спокойно и потягам инвентара.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз раздадох питки, едни имаха повече мед други по малко, но за всички по една питка и ще се видим с тях март месец когато ще махна плика и започвам сиропа. Като цяло са добре, 3 са разделили кълбата в 2та края и може да не изкарат и 3 са клекнали много, но там вината си в моя, майките бяха в графа лоши задължителна смяна а аз не ги смених въпреки че имам резервни майки. Останалите 38 кошера всичко е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Тея разкрачените да не са били по две майки бе? Нещо самосмяна ако е имало... Все си мислех че при ЛР трудно ще се случи, иначе при ДБ е по-разбираемо някак си... Тъй или иначе ако не устискат, минават в графа естествен подбор.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Тея разкрачените да не са били по две майки бе? Нещо самосмяна ако е имало... Все си мислех че при ЛР трудно ще се случи, иначе при ДБ е по-разбираемо някак си... Тъй или иначе ако не устискат, минават в графа естествен подбор.
    Възможно е, за 2 съм сигурен че правиха късна самосмяна Септември понеже маркирах младата майка и може да е останала и старата за 3тия нямам идея. Имах един с 2 майки, но при него всичко е наред може да са махнали старата. Каквото стане, не ги мисля, аз до сега за 5 години нямам нито една загуба, но тази година изглежда ще наруша традицията, имам здравословни проблеми и не си свърших работата както трябва, но като те боли нямаш желание за работа.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А, щях да ти сложа палец нагоре че ти харесвам поста, ама туй накрая никак не ми хареса. Айде оправяй се и никви хамалогии! Работата не я мисли толкоз, Здравето на първо място!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това май месец ли го снима колека Бареков?Бая инверт е отишло тука. Майстора на такъв кошер винаги го третира с йод 6 каки а като гледам не ползваш неговите съвети.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз раздадох питки, едни имаха повече мед други по малко, но за всички по една питка и ще се видим с тях март месец когато ще махна плика и започвам сиропа. Като цяло са добре, 3 са разделили кълбата в 2та края и може да не изкарат и 3 са клекнали много, но там вината си в моя, майките бяха в графа лоши задължителна смяна а аз не ги смених въпреки че имам резервни майки. Останалите 38 кошера всичко е наред.
    Имал ли си случаи,разделени да устискат до пролетта?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •