Че промених промених и за мен от сега на татък ще се опитам да подобрявам и доискусурявам работата а тя е с 1плодник десетак и 2 магазина за 2 плодник , магазините са си оделно.А двата магазина са втори плодник по няколко причини липса на инвентар но по лесно се борави стях и изпълняват няколко функции де 1 плодник не може и стават на магазини когато трябва и се получават далаци със търтей и мед /но не съм със стандартни плодници и разстоянивто е по малко/. Та тия далаци са голяма работа майката не търси дълго време търтиеви килийки да снася търтей когато реши че е нужно изграждат се В.О. перфекто борим се биологично с акара и още ред други неща и т.н..
Hola El Bulgaro!!!
Búlgaro lo que está pasando con las abejas de invierno en "la isla de la eterna primavera"
¿Es cierto que las temperaturas no descienden por debajo de los 20 ° C en invierno y no superan los 30 ° C en verano?
П.П.Perdona por los errores pero no he hablado con el castellano durante mucho tiempo.
Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 22.11.2018 в 07:31.
Здравей колега,да наистина температурите са горе/долу в тези граници.Но пчелата си иска своето.Майките не престават да снасят,но до месец ще има пило ,колкото педя.Сега имам кошери с по 2 плътни рамки запечатано пило и по половин с яйца.Казвам само някои,тези които са близо до океяна ,кадето е по топло.Другите на 1000м са в доста по свито положение.Развитието на семействата е в зависимост от цъфтящата флора,която е доста оскъдна.Занимавам се от 2 години,като добива ми е 17/20кг.За сметка на това меда си го продавам на твърда цена 10Е,за около 2 месеца.Поздрави от мен и мрачно в момента Тенерифе.![]()
Огледали в подмора да ли има акари?
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Не се съм се сещал, но като гледам че всичко изглежда добре не ги заничам много. Видях че има храна, няма подмор и са добри кълбата и приключих. Преди време сложих питки на запасните майки понеже те нямат запаси и виждам че са прибрали повече от 0.5кг. Те са по на 1 рамка пчели няма как да са го изяли най вероятно го пренасят.
При тези високи температури днес ( около 10-15 на слънце) пчелите масово се облитаха.Погледнах произволни 8-10 семейства ---всичко от добре по добре. Подмора -слаб -мед имат. Само супер силните ще ги изненадвам към средата на януари с 1кг.храна. С кеф да си среща човек празниците!
В момента има 24 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 24 гост (и))