Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Аз да кажа,ама това няма нищо общо с обема на плодника,за който "намигваш" на Гошката..
    4 магазина мед,8 изградени рамки,1 изграден магазин,отводка(августовск а),нова майка(августовска),восък,хо могенат,прополис.И това със "допотопния" лежак.
    Намигам му за друго, той рядко пише какво лично прави, повече качва статий на руски автори. Знаех, че от известно време слага плодникови рамки в два магазина, но не и цял корпус ДБ.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Намигам му за друго, той рядко пише какво лично прави, повече качва статий на руски автори. Знаех, че от известно време слага плодникови рамки в два магазина, но не и цял корпус ДБ.
    Янчо найстина ползвам два магазина за втори плодник и одеве се изразих неправилно като казах втори плодник но понеже с тая функция го слагам та затова го нерокох така.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Янчо найстина ползвам два магазина за втори плодник и одеве се изразих неправилно като втори плодник но понеже с тая функция го слагам та затова го нерокох така.
    Ааааа а аз си помислих, че си променил нещо в работата си .

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ааааа а аз си помислих, че си променил нещо в работата си .
    Че промених промених и за мен от сега на татък ще се опитам да подобрявам и доискусурявам работата а тя е с 1плодник десетак и 2 магазина за 2 плодник , магазините са си оделно.А двата магазина са втори плодник по няколко причини липса на инвентар но по лесно се борави стях и изпълняват няколко функции де 1 плодник не може и стават на магазини когато трябва и се получават далаци със търтей и мед /но не съм със стандартни плодници и разстоянивто е по малко/. Та тия далаци са голяма работа майката не търси дълго време търтиеви килийки да снася търтей когато реши че е нужно изграждат се В.О. перфекто борим се биологично с акара и още ред други неща и т.н..

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Hola El Bulgaro!!!
    Búlgaro lo que está pasando con las abejas de invierno en "la isla de la eterna primavera"
    ¿Es cierto que las temperaturas no descienden por debajo de los 20 ° C en invierno y no superan los 30 ° C en verano?

П.П.Perdona por los errores pero no he hablado con el castellano durante mucho tiempo.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 22.11.2018 в 07:31.

Наблюдател
    Регистриран
    25.09.2016
    Пчеларски район
    ТЕНЕРИФЕ
    Здравей колега,да наистина температурите са горе/долу в тези граници.Но пчелата си иска своето.Майките не престават да снасят,но до месец ще има пило ,колкото педя.Сега имам кошери с по 2 плътни рамки запечатано пило и по половин с яйца.Казвам само някои,тези които са близо до океяна ,кадето е по топло.Другите на 1000м са в доста по свито положение.Развитието на семействата е в зависимост от цъфтящата флора,която е доста оскъдна.Занимавам се от 2 години,като добива ми е 17/20кг.За сметка на това меда си го продавам на твърда цена 10Е,за около 2 месеца.Поздрави от мен и мрачно в момента Тенерифе.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от elbulgaro Виж публикацията
    Здравей колега,да наистина температурите са горе/долу в тези граници.Но пчелата си иска своето.Майките не престават да снасят,но до месец ще има пило ,колкото педя.Сега имам кошери с по 2 плътни рамки запечатано пило и по половин с яйца.Казвам само някои,тези които са близо до океяна ,кадето е по топло.Другите на 1000м са в доста по свито положение.Развитието на семействата е в зависимост от цъфтящата флора,която е доста оскъдна.Занимавам се от 2 години,като добива ми е 17/20кг.За сметка на това меда си го продавам на твърда цена 10Е,за около 2 месеца.Поздрави от мен и мрачно в момента Тенерифе.
    Здравей!
    Благодаря за отговора.
    Бях чел че дори и да няма зима ако няма нектар и прашец пчелите не са активни.
    Логично е, но ми беше любопитно на практика как е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Огледали в подмора да ли има акари?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Огледали в подмора да ли има акари?
    Не се съм се сещал, но като гледам че всичко изглежда добре не ги заничам много. Видях че има храна, няма подмор и са добри кълбата и приключих. Преди време сложих питки на запасните майки понеже те нямат запаси и виждам че са прибрали повече от 0.5кг. Те са по на 1 рамка пчели няма как да са го изяли най вероятно го пренасят.

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    При тези високи температури днес ( около 10-15 на слънце) пчелите масово се облитаха.Погледнах произволни 8-10 семейства ---всичко от добре по добре. Подмора -слаб -мед имат. Само супер силните ще ги изненадвам към средата на януари с 1кг.храна. С кеф да си среща човек празниците!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 24 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 24 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •