Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 457

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Точно така, миналата година е рекордна за вноса - 2278 тона. Това е 19,3% от добитите за годината в България 11807 тона според статистиката на МЗХГ:
    http://www.mzh.government.bg/media/f...shoney2017.pdf

Системата на НСИ дава възможност и за справки от коя страна е извършен вносът.

Поздрави
    Проверих Китай и Украйна - горе долу 1:1. Не ми достигат още 1000 тона. Ако сте правили справка, кои са останалите, че не е удобно търсенето в тази таблица или аз не съм и хванал цаката?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Браси лайката... Вместо деминимис, да искаме да забранят вноса на мед в България... или поне за страни извън ЕС.... И Тръмп и Путин да ни се разсърдят ще го преживеем...
    Страните извън ЕС са само част от проблема.

Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Проверих Китай и Украйна - горе долу 1:1. Не ми достигат още 1000 тона. Ако сте правили справка, кои са останалите, че не е удобно търсенето в тази таблица или аз не съм и хванал цаката?
    Във връзка с горното - наравно с изброените от Вас, има една голяма Европейска страна, която по принцип изкупува мед от България. От известно време е започнала и значителен внос.

Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Тъъй, след много писане за и против и т.н., какво може да се направи, за да можем да живеем по-спокойно пчеларите? Имам предвид това, да вземаме по-читава цена за труда си. Какво предлага Апитрейд? За проблема с пробите ясно, какво друго се иска от нас, пчеларите и какво той би направил? Те това е важно, другото е дрън, дрън ярина.
    Прав сте, това е посоката, в която трябва да се мисли - какво трябва да се случи, за да получи стоката адекватна цена, която отговаря на стандарта на живот в България и позволява на производителите не просто да оцеляват, а да живеят нормално и да разполагат със средства за развитие на този иначе така перспективен семеен бизнес, какъвто е пчеларството. Нека, който желае, да сподели как сам за себе си вижда решението, а ние нашето виждане ще го дадем като се съберат идеи - с коментари и предложения. Ако сега дадем нашата формула, все ще се намерят няколко оплюващи и няма да има градивен диалог, а същите глупости, които виждаме досега.

Поздрави

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията

Прав сте, това е посоката, в която трябва да се мисли - какво трябва да се случи, за да получи стоката адекватна цена, която отговаря на стандарта на живот в България и позволява на производителите не просто да оцеляват, а да живеят нормално и да разполагат със средства за развитие на този иначе така перспективен семеен бизнес, какъвто е пчеларството. Нека, който желае, да сподели как сам за себе си вижда решението, а ние нашето виждане ще го дадем като се съберат идеи - с коментари и предложения. Ако сега дадем нашата формула, все ще се намерят няколко оплюващи и няма да има градивен диалог, а същите глупости, които виждаме досега.

Поздрави
    Ок, ще създам тема, в която ще е необходимо и Апитрейд да вземе активно участие. Съгласен!? (за участието)

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •