Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
1,75гр.ОК на 10 междурамия х 220гр. пчели = 1,75гр. на 2,2 максимум ама максимум 3кг. пчелна маса или приблизително 0,6 на 1кг.
Ако за човек 15гр. е леталната доза и тои тежи 80кг. то май се получава на килограм маса много по малко от 0,5гр.
П.П.Ама човека и пчелата се различават като анатомия та може би няма проблем с редовното къпане с ОК при пчелите.
Не знам човеко, никога не съм задълбавал толкова в биологията. Но пък знам другом: насекомите и бозайниците са като гъбите и растенията. Насекомите са доста по-издръжливи от бозайниците и птиците. Примерно след атомна война, като единствени висши видове ще останат само хлебарките и някои други насекоми, защото само те и някои микроби издържат на екстремни нива на радиация.

И не забравяй изчислените от теб 0,6 грама на 1кг да ги разделиш на брой на пчелите в този килограм, като плюс това знаем, че в момента пчелите имат по-малка маса от летните тлъсти и дебели пчели, т.е. сега в килограм пчели има повече индивиди от лятото. И на една пчела колко ОК ще се получи?

Нещо не схващам, от какъв зор започна да сравняваш пчелите с човека? Нещата едно с друго са напълно несъотносими.