Какво е активното вещество?
Познат пчелар извън форума сподели много добри впечатления от Хербастрипс. Предстои да го изпробвам.
Гледах снимка на намазка с над 500 акара при третиране с хебастрипс и се замислих какво ли щеше да е ако беше третирал с нещо доказано ефективно? Как по дяволите тези семейства не умират, че и собствениците им се хвалят с добиви, пишат годината върху 100% запечатани пити?
Аз също съм на мнение че препарат работи може би не в срока посочен от производителя но работи, основната съставка в див Пелин също като в КАС81, тази година бях в дилема дали него или да експериментирам с арж. рецепта, но заложих на второто по финансови причини. Ако бях избрал хебастрипс щях след 14 дни да сменя лентите с нови, но именно това щеше да повиши цената на третирането. Ще си позволя да цитирам един много уважаван от мен приятел и пчелар"Всеки сам решава с главата и с парите си"
Аз съм тотално разочарован от аржентинската рецепта. Пълна глупост. Пробвах я в няколко варианта на групи от по 7-8 семейства. Преди седмица им сложих чекмейт за да видя резултата и познай. На втория ден по намазката имаше .....
И аз третирах с ОК и глицерин със кърпички, поставени върху рамките. След контролното третиране, чрез пулверизиране с ОК, резултатът беше, след осмият ден няколко стотин акара. Преди да пълверизирам, кърпичките престояха в кошерите 40 дни. През тези 40 дни постоянно падаше акар.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))