Аз съм сигурен в едно, че те са патриоти и на меда произведен в Германия си плащат колкото трябва, но за ония от изток ако може и без пари да го вземат е най добре.
Аз съм сигурен в едно, че те са патриоти и на меда произведен в Германия си плащат колкото трябва, но за ония от изток ако може и без пари да го вземат е най добре.
Какви патриоти, какви пет лева бе Янчо. То всичко е от нашите търгаши. Ония в немско си работят точно, нашите, нашите са за гьостерица. Както каза Рости, правят си тайни сбирки, уговарят се и ние страдаме. Договорката върви, защото те са хората подписали договори и други с финансови възможности не могат да им се мешат - картел. Тук не става въпрос за пет десет пчеларя с 20-40 тона мед. А както ни обяснява (модератор) - доверие, Дрън , дрън. Доверието се гради когато има взаимоотношения, а когато няма такива, няма как да го градиш това доверие с отсрещната страна.
Как точно няма да могат? Мислиш, че няма хора търговци, с пари,, които да са се сетили, че могат да купят 100 тона мед и да го продадат с печалба, която надвишава тази в другите търговски браншове? Ако има такава възможност, тя много бързо ще бъде заета от нови играчи, това е неизбежно като смъртта и данъците. Подозирам обаче, че, като си направят сметката на това, което трябва да вложат и рисковете, които трябва да поемат и го съпоставят с евентуалната печалба, не им излиза сметката да се захващат.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Agro, ще ме извиниш обаче, за да купиш 50-100т мед трябва преди това да имаш пазар и то извън БГ, а и това важи за всяка стока. Всичко се върти около пазара. А медът е такава стока, че на тези пазари се пробива трудно и затова няма интерес от едрия бизнес, та и затова не им се мeшат. Ако изкокне един договор на държавно ниво за експорт на мед за друга страна или нещо подобно, 100% основния играч и износител ще е фирма, която никога не се е занимавала с пчелни продукти, без значение на воя който ще нададат родните ни търгаши...
Че картел има при изкупчиците ни е ясно като бял ден и трябва да си супер наивен или да си в кюпа, че да се твърди обратното.
Този пост е редактиран от nikawr; 20.09.2018 в 17:24.
Все ми се иска да пишете за какъв мед(слънчоглед, акация, кориандър, букет, горски и др.) става въпрос, че става мазало в главата ми.
Тъй като едва ли някой е смятал среднопретеглена цена да вземем за пример най-търгуваните - рапица и слънчоглед.
Прочете ли извадките от пост #4788?
Освен сърбина най-нагло да лъже, ама не ми се вярва да го прави пред представител на тяхната пчеларска организация.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))