Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 8061

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Аз съм сигурен в едно, че те са патриоти и на меда произведен в Германия си плащат колкото трябва, но за ония от изток ако може и без пари да го вземат е най добре.

Наблюдател
    Регистриран
    08.07.2016
    Пчеларски район
    Wonderland
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз съм сигурен в едно, че те са патриоти и на меда произведен в Германия си плащат колкото трябва, но за ония от изток ако може и без пари да го вземат е най добре.
    Тук уцели в десетката?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Какви патриоти, какви пет лева бе Янчо. То всичко е от нашите търгаши. Ония в немско си работят точно, нашите, нашите са за гьостерица. Както каза Рости, правят си тайни сбирки, уговарят се и ние страдаме. Договорката върви, защото те са хората подписали договори и други с финансови възможности не могат да им се мешат - картел. Тук не става въпрос за пет десет пчеларя с 20-40 тона мед. А както ни обяснява (модератор) - доверие, Дрън , дрън. Доверието се гради когато има взаимоотношения, а когато няма такива, няма как да го градиш това доверие с отсрещната страна.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    ...други с финансови възможности не могат да им се мешат - картел...
    Как точно няма да могат? Мислиш, че няма хора търговци, с пари,, които да са се сетили, че могат да купят 100 тона мед и да го продадат с печалба, която надвишава тази в другите търговски браншове? Ако има такава възможност, тя много бързо ще бъде заета от нови играчи, това е неизбежно като смъртта и данъците. Подозирам обаче, че, като си направят сметката на това, което трябва да вложат и рисковете, които трябва да поемат и го съпоставят с евентуалната печалба, не им излиза сметката да се захващат.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Как точно няма да могат? Мислиш, че няма хора търговци, с пари,, които да са се сетили, че могат да купят 100 тона мед и да го продадат с печалба, която надвишава тази в другите търговски браншове? Ако има такава възможност, тя много бързо ще бъде заета от нови играчи, това е неизбежно като смъртта и данъците. Подозирам обаче, че, като си направят сметката на това, което трябва да вложат и рисковете, които трябва да поемат и го съпоставят с евентуалната печалба, не им излиза сметката да се захващат.
    Agro, ще ме извиниш обаче, за да купиш 50-100т мед трябва преди това да имаш пазар и то извън БГ, а и това важи за всяка стока. Всичко се върти около пазара. А медът е такава стока, че на тези пазари се пробива трудно и затова няма интерес от едрия бизнес, та и затова не им се мeшат. Ако изкокне един договор на държавно ниво за експорт на мед за друга страна или нещо подобно, 100% основния играч и износител ще е фирма, която никога не се е занимавала с пчелни продукти, без значение на воя който ще нададат родните ни търгаши...
    Че картел има при изкупчиците ни е ясно като бял ден и трябва да си супер наивен или да си в кюпа, че да се твърди обратното.
    Този пост е редактиран от nikawr; 20.09.2018 в 17:24.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Все ми се иска да пишете за какъв мед(слънчоглед, акация, кориандър, букет, горски и др.) става въпрос, че става мазало в главата ми.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Все ми се иска да пишете за какъв мед(слънчоглед, акация, кориандър, букет, горски и др.) става въпрос, че става мазало в главата ми.
    Този въпрос съм го поставял многократно.
    Цена на какъв вид мед?
    МЕД и толкова.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Тъй като едва ли някой е смятал среднопретеглена цена да вземем за пример най-търгуваните - рапица и слънчоглед.

Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    По мои наблюдения в другите страни е горе долу над двойно. За ексцентрични цени няма да говорим.
    Прочете ли извадките от пост #4788?
    Освен сърбина най-нагло да лъже, ама не ми се вярва да го прави пред представител на тяхната пчеларска организация.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Тъй като едва ли някой е смятал среднопретеглена цена да вземем за пример най-търгуваните - рапица и слънчоглед.

Прочете ли извадките от пост #4788?
    Освен сърбина най-нагло да лъже, ама не ми се вярва да го прави пред представител на тяхната пчеларска организация.
    Предполагам, че е така. Както казах, аз говорих със сърбин миналата година. Човека каза 4€, но дали е закръглил - не знам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Предполагам, че е така. Както казах, аз говорих със сърбин миналата година. Човека каза 4€, но дали е закръглил - не знам.
    За акция ли ти е казал 4€ а?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •