Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 32

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Хайде мислете малко по-широко! Трябва ли да отглеждаш задължително пчели, за да разбереш проблемите в пчеларството? Или да бъдеш леяр за да разбереш проблемите в отрасъла машиностроене? Тези хора са бъдещи дипломанти. Избрали са си тази тема или бъдещия им научен ръководител им я е подсказал. Те може да са бъдещи икономисти или да изучават мениджмънт на селското стопанство или някаква друга, по-обща професия свързана със земеделието. Искат да разберат проблемите и на базата на тях да създадат бизнес проект, с който да се опитат да решат някакъв проблем. Да, въпросите им може да не са формулирани по най-добрия начин, но пък и едва ли завършват социология.
    Винаги съм се смял, когато някой "умник" току изтърси за мен: "Ама ти не си пчелар!" Трябва ли да съм такъв за да разбирам от пчеларска техника? Нима цялата пчеларска техника е създадена от пчелари? Да не би скенера да са го правили лекари? Или съвременните тъкачни станове са измислени от тъкачки? Трябва ли да съм пчелар за да осъзная, че една от трудоемките и досадни дейности в пчеларството е работата по рамките - от сковаването, през пробиването, обтелването и лепенето на основите? Или да отглеждам пчели, за да осмисля факторите, които влияят на ценообразуването в пчеларството?
    И ще завърша с това, с което започнах: Хайде мислете малко по-широко!
    Те такива ни пишат и книгите за пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Те такива ни пишат и книгите за пчелите.
    Дано не искаш да кажеш, че по света няма читави книги за пчеларството?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Дано не искаш да кажеш, че по света няма читави книги за пчеларството?
    Ами единствената написана може би от читави е НАРЪЧНИК ПО ПЧЕЛАРСТВО от 1960г./много интересна година/. Сътворена от Тошков, Петков, Дончев/ха,ха/, Грънчаров.... и още трима. Оттук нататък всичко е копи пейст. Това за БГ. За света не мога да ти отговоря точно, защото не съм изчел всички световни автори в пчеларската литература и няма да бъда обективен.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ами единствената написана може би от читави е НАРЪЧНИК ПО ПЧЕЛАРСТВО от 1960г./много интересна година/. Сътворена от Тошков, Петков, Дончев/ха,ха/, Грънчаров.... и още трима. Оттук нататък всичко е копи пейст. Това за БГ. За света не мога да ти отговоря точно, защото не съм изчел всички световни автори в пчеларската литература и няма да бъда обективен.
    С руския и украинския как си? Да ти пратя ли още нещо от Есков?
    А 60-те години са наистина интересни! Например една от най-ценните книги по електротехника "Наръчник на електротехника" на братя Клисарови е издадена през 67г. Имах си я, откраднаха ми я и повече не успях д я открия да си я купя.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Единия ми е втори майчин, а другия трети.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А 60-те години са наистина интересни! Например една от най-ценните книги по електротехника "Наръчник на електротехника" на братя Клисарови е издадена през 67г. Имах си я, откраднаха ми я и повече не успях д я открия да си я купя.
    Имам "Наръчник по електроника" на Мандл. Все си мисля, че имам и другия, но не ми се търси сега. Гледам филм.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Имам "Наръчник по електроника" на Мандл. Все си мисля, че имам и другия, но не ми се търси сега. Гледам филм.
    Наръчника по електроника е друга бира. Ама добре че се подсетих да копна за този на Клисаров и си го намерих в нета сканиран в Дежавю формат.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •