Вчера проведохме дълъг разговор с един от сериозните изкупвачи. Неминуемо стигна до цената и причините тя да е такава. Тази година много мед идвал от Бразилия на много ниски цени. Като показах, че знам за "Елниньо" е неговите катастрофални последици за климата в района на Аржентина и Бразилия разговора тръгна към останали количества във изкупвачите от целия свят от миналия сезон. Аз не съм очаквал да се съгласи, че добива на мед в целия свят тази сезон е доста по-нисък и е редно цената да се вдигне, но си приказваме по тея теми. Общо взето нещата са ясни. Масово се предлага 4,20 има предложения и малко на горе, но има и за 4,00 така че средно 4,20 е цената за сезона.Тази цена е такава защото на нея има сделки. С очите си видях при цена 4,00 колеги как се натискат. Еми защо да ни дават повече като ние и на толкова сме доволни и продаваме. На мен при тази цена не ми излиза сметката особено в ужасен сезон като този. Предприел съм вече мерки пчеларството да се превърне от основен в допълнителен доход . Успех