Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 164

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Каква ще е,не знам новата.Но търсих старата на 2пити спило,даже сметах пчелите им на чаршаф с надеждата накрая да останат по–малко пчели около майката,но пак не я открих,а новата чака и часовете минават.Друг път ще се шегуваме,сега е време за бързи съвети.Моля ви!
    Проблема е,че семейството е на ,18ЛР рамки и майка с размери на работничка,при това немаркирана и не мога да я открия.Семейството е подпомагано с пило и мед.
    При теб е пълна каша май. Но като гледам пчеларя е най - зле. Може и една майна да ми кажеш. Няма да те банирам. Но ....зле.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    При теб е пълна каша май. Но като гледам пчеларя е най - зле. Може и една майна да ми кажеш. Няма да те банирам. Но ....зле.
    Хубав съвет.Това вместо капак ли е?

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Майната после.Сега ми кажи,как да елиминирам старата майка!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Майната после.Сега ми кажи,как да елиминирам старата майка!
    Това е лесно, стръскваш кошера на земята и гледаш къде пчелите ще направят кълбо и майката е по средата и няма как да се върне в кошера.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това е лесно, стръскваш кошера на земята и гледаш къде пчелите ще направят кълбо и майката е по средата и няма как да се върне в кошера.
    Дали,няма да се върне в кошера?Тя е голяма,колкото муха.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При положение че снася е захранена и няма да може да се вдигне.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Рости, тая майка щом е толкова малка ще си мине през ханемановата решетка. Сяда сутринта по хладното на едно столче до кошера и въоръжен с търпение почва рамка по рамка да я търси. А щом има и готова майка може да пробва да постави клетката с новата майка върху рамките. Чел съм постове на колеги които твърдят че старата майка за 20-30 мин е върху клетката или до нея. Аз не съм пробвал, но нищо не пречи да се опита, нищо не се губи.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Аз за какво казвам, че е зле пчеларя? Как разбра, че е колкото муха, като не си я виждал? Ти както ми поставяш нещата съм напълно сигурен, че изобщо не си виждал майка. Съвети всеки тук ще ти даде от хубав по - хубав, но ми се струва, че нищо няма да направиш. За какво ти беше тази втора майка по това време? Сега е времето на майсторите, а май месец е на новаците. А какъв е моя съвет. Ако имаш някой силен кошер го раздели на две, но извикай някой майстор. Придай майката на едната половина и храниш яко и двете семейства. Има време, а и майките сега снасят като за световно. Проблемният кошер го остави на мира. Може напролет и да те изненада приятно и да те накара да си удариш един между рогата заради глупавите похвати. Шегувам се за рогата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Един съвет на новобранец. Постилаш едно платнище и изтръскваш всичко. Поставяш си кошера на мястото, сядаш от страни и чакаш. Като останат стотина двеста пчели на платнището, ставаш и ги покриваш отгоре. Ако има майка тя ще е там. След 4-5 часа придаваш новата и...проверка след 3 дена. Късмет.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    А старата майка и на сън да я видя,ще я погаля по главата.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •