Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 632

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Да, нека се върнем на пчеларска тематика.
    На плевенското изложение, в търсене на определен колега, се натъкнах на газова пушалка на добра цена. Ще третирам с нея, със сръбски препарат " Мiтак", по препоръка на производителя на пушалката (българин). През годините съм третирал с варостоп и варостат, от които преди години имах сериозен проблем с нарастваща инвазия на акара с последващи съпровождащи заболявания по пчелите. Преминах на варианта органични киселини-МК и ОК. След доста изчетено по темата за МК и прилагането и от моя страна във вид на плаки Фурмитом, стигнах до извода, че майките просто спират да снасят и то в най-неудачното време, когато се залага пилото за зимната пчела, защото тогава се третира де. Последва третиране само с ОК, по рецептата на Дони, само есен - имаше ефект. Миналата година третираха с Бипин-също ефективно, успоредно с това и с Ендовираза (ch.atanasov ме насочи). Тази година, както споменах със сръбски препарат, пък да видим какво ще стане.
    ПП имаше и комична ситуация на изложението - забравих един чарк от газовата пушалката, добре че на отсрещния щанд бе Янчо, който ми съдейства да си го получа. Благодаря ти Янчо (tarty).
    Този пост е редактиран от kuline; 26.08.2018 в 06:39.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •