Да, нека се върнем на пчеларска тематика.
На плевенското изложение, в търсене на определен колега, се натъкнах на газова пушалка на добра цена. Ще третирам с нея, със сръбски препарат " Мiтак", по препоръка на производителя на пушалката (българин). През годините съм третирал с варостоп и варостат, от които преди години имах сериозен проблем с нарастваща инвазия на акара с последващи съпровождащи заболявания по пчелите. Преминах на варианта органични киселини-МК и ОК. След доста изчетено по темата за МК и прилагането и от моя страна във вид на плаки Фурмитом, стигнах до извода, че майките просто спират да снасят и то в най-неудачното време, когато се залага пилото за зимната пчела, защото тогава се третира де. Последва третиране само с ОК, по рецептата на Дони, само есен - имаше ефект. Миналата година третираха с Бипин-също ефективно, успоредно с това и с Ендовираза (ch.atanasov ме насочи). Тази година, както споменах със сръбски препарат, пък да видим какво ще стане.
ПП имаше и комична ситуация на изложението - забравих един чарк от газовата пушалката, добре че на отсрещния щанд бе Янчо, който ми съдейства да си го получа. Благодаря ти Янчо (tarty).