Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 632

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ник, повечето пчелари са богати и харчат излишни пари, който не им трябват . Аз със 18 лв ще третирам 300 семейства, но това си е мое решение. Някой има ли закупил препарат за каквото и да е било за пчелите и фирмата да му издала гаранция, че след третиране няма да има зимна смъртност?
    С един килограм ОК третирам вече 3ти сезон и ще има за още ... с около 100 гр. третирам 50 кошера.. рално третирането с добавената захар няма и 2 лв. третирането им... но както каза това си е лично решение!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    С един килограм ОК третирам вече 3ти сезон и ще има за още ... с около 100 гр. третирам 50 кошера.. рално третирането с добавената захар няма и 2 лв. третирането им... но както каза това си е лично решение!
    Гладай да не изтече годноста , аз като по глупав правя по повечко и раздавам на пчеларите около мен, за да третираме по едно и също време, а и хората подаряват после чушки, домати, абе все нещо дават от сърце.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Гладай да не изтече годноста , аз като по глупав правя по повечко и раздавам на пчеларите около мен, за да третираме по едно и също време, а и хората подаряват после чушки, домати, абе все нещо дават от сърце.
    Около мен все велики пчелари, не съм им на нивото просто... а и не се натискам...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

Че какво бърка да и изтече годноста?Аз само такава диря по аптеките .И те доволни и аз тънко минавам.
    п.п.То и на етикета за меда пише ТРАЙНОСТ 1година.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    п.п.То и на етикета за меда пише ТРАЙНОСТ 1година.
    На този мед толкова му е трайността.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Някой пробвал ли е да третира с чубрица? Аз пробвах преди четири дни за сефте. И в края на седмицата, като направя тест за акара, ще научите резултата. Чубрицата е прясна, таз годишна, и я взех от производител от съседното на пчелина ми село. Мирише жестоко и силно. Сложих на кошер средно по около 25 грама, завита в мрежа за градушка, че да не я пръскат пчелите и да не я изкарат извън кошера.

Странното е, че имам чувството, че пчелите ми масово нямат акари. Върху хартията в дълбоките дъна няма никакви естествено изпаднали акари вече пети ден. Безкрилие и пълзящи пчели няма. Тази година смених майките близо 85 процента и в момента, въпреки безпашието снасят на поразия. Не знам... може би смяната на майките оказа влияние за липсата на акари, или пък чубрицата ги е изгонила масово от кошерите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Някой пробвал ли е да третира с чубрица? Аз пробвах преди четири дни за сефте. И в края на седмицата, като направя тест за акара, ще научите резултата. Чубрицата е прясна, таз годишна, и я взех от производител от съседното на пчелина ми село. Мирише жестоко и силно. Сложи на кошер средно по около 25 грама, завита в мрежа за градушка, че да я пръскат пчелите и да не я изкарат извън кошера.

Странното е, че имам чувството, че пчелите ми масово нямат акари. Върху хартията в дълбоките дъна няма никакви естествено изпаднали акари вече пети ден. Безкрилие и пълзящи пчели няма. Тази година смених майките близо 85 процента и в момента, въпреки безпашието снасят на поразия. Не знам... може би смяната на майките оказа влияние за липсата на акари, или пък чубрицата ги е изгонила масово от кошерите.

Колегата,Георги 1974 мой да ти отговори по точно,а за акара не го вярвам и да го видя,все пак е пика сега.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Някой пробвал ли е да третира с чубрица? Аз пробвах преди четири дни за сефте. И в края на седмицата, като направя тест за акара, ще научите резултата. Чубрицата е прясна, таз годишна, и я взех от производител от съседното на пчелина ми село. Мирише жестоко и силно. Сложи на кошер средно по около 25 грама, завита в мрежа за градушка, че да я пръскат пчелите и да не я изкарат извън кошера.

Чрез смяна на майките спираш цикъла на акара.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Чрез смяна на майките спираш цикъла на акара.
    Бе то го знам това, ама не го вярвах. Т.е. трябва да направя два теста, на кошери със стари майки и отделно на такива с нови, а?
    Дано Георги 1974 даде някакво инфо за чубрицата.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •