Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
Па из всите ни пчеларски организации, съюзи, асоциации и прочие, освен от лесните пари, дето потекоха от Европа, от нещо друго интересуват ли се въобще?!
Дори Матеев с пламенния патос и пишман философиите, не намери причина в отравянията, които го сполетиха, ами в работниците, задето имал проблеми в .... бизнеса.

Я да видим, колко от участниците тука показаха среден пръст на пчеларските ни организации - колко показаха среден пръст на всякакви програми и субсидии - колко показаха, че наистина се интересуват от сектора, а не само от лапането на лесни пари. По всичко изглежда, че повечето от онези, които го направихме, вече не участват във форума.

Ще го кажа така - господа: вие самите участвате активно в унищожаването на пчеларството у нас. Онези, които направиха темата за инвертиран сироп най- обемната в този форум, онези които се почупиха да се подмазват на Матеев, онези, които оплюха много стойностни и кадърни пчелари участвали във форума, онези, които се редят на опашки пред гишетата за европарите и за био пчеларство, онези, които позлатиха доцента и приближените му, онези, които години наред разтягаха локуми, че мора по пчелите е заради неправилно третиране на акара и прочие, и прочие, да не изброявам как се стигна дотук ....... ха да ви е честито лекомислието и тънките сметки, които не спряхте да правите.
Мисля, че няма нужда да започваме да търсим кой какво и защо. Защото пак ще се стигне до това което описваш. Сърдити, напуснали и така. Трябва да се вземат бързи мерки за да се излезе от това положение и това трябва да стане чрез тези хора които започнах да изброявам по - горе в АПЕЛА. Тези хора работят именно в тази сфера и би трябвало веднага да реагират на ситуацията. Пак питам - защо не го правят? Все едно акушерка да не реагира на раждане на родилка. Мерките трябва да се вземат до дни или всичко заминава по дяволите. Просто да се каже каква е болестта и лекарството, а оттам нататък пчеларите ще реагират по пчелините си. Да може това да се спре и за месец, месец и нещо майките да снесат що годе някакви яйца за да се подготвят за зимата. И дано да продължи хубавото време за да се удължи периода, което обаче ме съмнява. Т. е. ще застудее по рано от очакваното. Дано не съм прав, но май май....