Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от munchoE Виж публикацията
    Майката, майката му е майката.Майка със силен феромон лекува.
    От къде да се вземат хубави майки, това е проблема в България.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ник, няма нищо по-хубаво от собствените майки. Вярно, човек не може от всичко да разбира и с всичко да се занимава, но аз, лично за мен си, стигнах до извода: Пчелар, който мисли да развива стопанство в по-големи мащаби, би следвало да си произвежда майки, които да ползва според нуждите си, а излишните може да пласира на нуждаещи се колеги.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Един пчелар имаше подобен проблем като горската болест лекува със син камък и против акар доволен е от резултата не знам дози и продължителност на лечение Може да е съвпадение излекуването Само споделям инфо ама без лабораторни изследвания си не е работа

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Един пчелар имаше подобен проблем като горската болест лекува със син камък и против акар доволен е от резултата не знам дози и продължителност на лечение Може да е съвпадение излекуването Само споделям инфо ама без лабораторни изследвания си не е работа
    Възможно е да се е повлияло защото вирусния паралич или така наречена горска болест се донася от акара, но това пък е в последствие на липса на прашец т. е. глад, отслабване на организма и инвазия на "бацила". Това го спомена и по - горе Ник. Борба с акара, ноземата и витамини.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Възможно е да се е повлияло защото вирусния паралич или така наречена горска болест се донася от акара, но това пък е в последствие на липса на прашец т. е. глад, отслабване на организма и инвазия на "бацила". Това го спомена и по - горе Ник. Борба с акара, ноземата и витамини.
    Което ще рече, че трябва да се поддържат силни семейства, всичко друго би следвало да се ликвидира, без милост. За малките пчелини, с по няколко семейства, това няма да се случи, но пък ще е добиване на практически опит за собствениците.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Мед и прашец да не забравяме диетата тя е много важна при слаба имунна система разбира се след борба с а кара захар да рупат догодина здравите Ама като го кажа на някой се блещи щото с захар ги подсилвали и това били летни пчели а зимните кой ще ги кърми и възпитава

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Зачекнеме ли този въпрос, отидоха няколко страници. Вече знаеш, че не е лесна работа майкопроизводството. Отглеждането на някакви майки е нещо което се прави масово и това диктува пазара. Селектирането на линий, които да отговорят на очакванията е труд, който не се изплаща в България за момента. Просто бранша не обезпечава хората, така че да си променят мисленето в тази посока. Аз започнах сравнително скоро и имах шанса още на старта да сравнявам обикновенни и "скъпи" майки. Попрочетох малко, понаучиха ме много и от практиката се убедих, че хубавата майка, подкрепена с подходяща технология на работа си изплаща всеки вложен лев. "Майката, майката му е майката!" Всичко започва с нея.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Зачекнеме ли този въпрос, отидоха няколко страници. Вече знаеш, че не е лесна работа майкопроизводството. Отглеждането на някакви майки е нещо което се прави масово и това диктува пазара. Селектирането на линий, които да отговорят на очакванията е труд, който не се изплаща в България за момента. Просто бранша не обезпечава хората, така че да си променят мисленето в тази посока. Аз започнах сравнително скоро и имах шанса още на старта да сравнявам обикновенни и "скъпи" майки. Попрочетох малко, понаучиха ме много и от практиката се убедих, че хубавата майка, подкрепена с подходяща технология на работа си изплаща всеки вложен лев. "Майката, майката му е майката!" Всичко започва с нея.
    В България няма линии. Няма как да се получат. В България взимаш и ако ти се падне добра ръка - печелиш. Това може да си го постигнеш и в домашни условия и дори ще е по - добре.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В България няма линии. Няма как да се получат. В България взимаш и ако ти се падне добра ръка - печелиш. Това може да си го постигнеш и в домашни условия и дори ще е по - добре.
    Във всички сертификати на развъдните асоциации пишат линия. На мен не ми се спори да кажат производителите.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Във всички сертификати на развъдните асоциации пишат линия. На мен не ми се спори да кажат производителите.
    Да. Въз основа на научната обосновка е линия, но дали е така, само те си знаят.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •