В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
И аз така, отново бих си взел ако имам възможност. И при мен се роиха неговите, но тогава целия пчелин изпадна в роево. Негова майка успя да напълни 2 корпуса и 5 магазина с пчели от тук на татък всеки да си прави изводи. И трите майки работиха докато аз не прецених че вече са стари след 3 години работа и не ги смених.
Е ти си си късметлия още откак започна с пчелите, за преди това не знам. С тая майка явно си ударил шестицата на тиража, а може и джакпота на сезона да е било, хаха.
Тея 2 корпуса и 5 магазина един върху друг ли бяха? И как разбра че до долу е все пчела?
/Питам, щото знам че не си по ротациите и ми стана интересно/
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Нормално семейството расте до към 6-7 корпуса - 10 рамкови.Първите 3-плодикова част. Общо се събират ~30-35 ДБ плодникови рамки ... Не е късметлия, може би леко се е презапасил![]()
System network ...
Ааа, знаем, знаем. То това още Скутелатор ни го е обяснил. /за 6-7 корпуса/
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
При мен тази година се получи много интересно с 4-годишни майки. Обикновено ги сменям на 3-та година в слънчака ,но минала се нещо замотах и ми останаха 20-тина майки от 2015г.Тази пролет тези майки работеха наравно с младите (е имаха малко повече търтиево пило) Очакването ми бе че пчелите след акацията ще ги сменят ,но не би! И сега в края на сезона ще ги обединя с по една отводка та да си дойдат нещата по местата.
Днес започнах да вадя меда, ами той много тъмен няма нищо общо със слънчоглед. По една тенекия от кошер както очаквах и остава по малко незапечатан.
IMG_20180804_133722.jpg
Нужна е помощна техника и създадени условия. Снимката не е моя.
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))