Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
Няма значение от какво са кошерите и рамките, каква е системата. Когато една майка е сойна прави силно семейство и в корубата на водна върба, по - силно и от твоите семейства. Затова е необходимо да се съвпаднат едни добри качества в нея. Не се ли съвпаднат и в златен кошер да я поставиш ще си е все същата скръб.
Аз не съм казал, че ти вадиш, а аз не. И аз вадя, но критериите са малко по - различни.
Говорим за 100 отводки, а ти ми говориш за три семейства и чак сега за останалите. Това сега кога започна, че да кажем, че имаш 100 отводки? Ако ги имаш вече действащи то значи, че си започнал преди месец най - малко. Ако си със закупени майки ще са по - добри, но ако са с твои/ чрез делене/ са пълна скръб, колкото и да ги храниш/примерно/. Ако си ги взел от други семейства, то значи, че си ги отслабил и за какъв мед говорим при тази калпава година. Колкото и да ми казваш, че района ти е друг, то аз добре знам какъв ти е района. Сега не искам да ти оспорвам нещата, защото ти си знаеш най - добре какво правиш и как, но някак си не съвпадат някои неща. Хем отводки, хем много мед, хем.....всичко.
Уффф какви 100 отводки, пиша за 100 %. Изимувал съм 65 семейства, а в момента имам над 130, като чакам да се люпят майки занапред. До няколко дена започва да ми цъфти люцерната за втори път, а ме съмнява, че и лавандулата е цъфнала повторно. За кошерите според мен не си прав, защото предполагам не си ползвал нещо различно от дърво. Ама колко пъти да те каня да дойдеш и да видиш със собствени очи, накрая ще ти кажа и на теб 100 лв вход само да влезеш в пчелина.