Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
Няма време за писане, вадя мед в момента, но не съм го изследвал дали е мана, в кофата изглежда черен и на вкус го докарва. От чутото до сега от колеги, незнам дали някой е хванал килограмите ми от първото вадене, а днес докарах 65 магазина в цеха и се надявам утре да са още толкова, а щях да забравя, увеличих семействата на 100%. Който иска да вярва, който не ще да пита на Друмев брата. Разбрах, че приказката за набиването на акъл е вярна, защо да се пъна тогава. На тез който съм помогнал досега, ми звънят и ми дават съвет да спра да давам акъл на другите, защо е това, ти кажи?

П.п-забравих, изключвам двамата начинаещи пчелари, който от миналата година ми помагат.
П.п- като прочетох на ново писанията ти, все едно съм сложил по един маркуч на всеки кошер. Създаваш ми лош имидж, а ти нищо не пишеш случайно. Храня когато трябва, колкото трябва и с каквото трябва. Години на ред си го продавам само.на едро и съм нямал проблем със изследванията на фирмите.
Целта беше да се каже, че много се надуват килограмите. Ако се получи това, то не е на всеки кошер. Един кошер 100 кила? Ами да си вземем по 4-5 кошера и давай - 5-600 килограма. Че тогава другите които отглеждат по 1-2-5 хиляди - те са луди сигурно? Мятаме им по 100 килограма и хоп - оправихме бюджета на страната. Когато смятаме средния добив - прочитаме колко семейства имаме в пчелина и след това колко мед сме получили и делим. А не един кошер се понапънал и хайдеее 100 кила. Като Друмев - един направил 7-8- 10 рамки пило в един момент и само за него говорим в два форума. А останалите 155 кошера как са? Няма кой да каже. Да, то се вижда по клиповете. Стига да разбираш от пчели.
Сега с даването на акъла. Хубаво е това което го правиш, никой не го отрича, но това е нож с две остриета за някои. Тази година си е кекава и въпреки подхранването пчелите са като отводки. Ами кажи, ако всичко е на 6 и семействата се развият подобаващо както е било преди да пръскат като за световно и климата беше по - мек и нямаше толкова болести? Рояците щяха да са по 5 на клон.
Следващото което е: увеличих казваш семействата на 100%. Увеличаването на семействата със собствени ресурси води до разделяне на материала най - малко на две. И от тези ли семейства извадихме по 100 кила? Така - давайте да пишем по - реално и ако има такива добиви да конкретизираме как се е получило, ако ли няма, отново да кажем защо - каква е причината? Иначе си остава само едно самохвалство, което носи щети на много по - голяма част от пчеларите. Иначе Янчо, към теб имам само добри чувства и не искам да казвам нищо лошо - само давам пример.