Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ми така мисля и аз и по наблюдения става след силни жеги и след това дъжд. Т. е. влага. Днес както валя при 30 и кусур градуса ще има пак мор, след утре.
    Преди 30год. да не би да е била друга природата?Вадихме по два пъти мед от слънчоглед,а акар имаше по вече от сега.Сега е от пръскането от тия земеделци.Това е!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    Преди 30год. да не би да е била друга природата?Вадихме по два пъти мед от слънчоглед,а акар имаше по вече от сега.Сега е от пръскането от тия земеделци.Това е!
    Оппа... ейй, има още живи дето помнят. Ако беше жив бай тошо щяхме да вадим по три пъти (особено с тази цена на захарта и възможността да купиш неограничено количество ).

пп. Едно знам аз в моя район за слънчогледа- несигурна паша.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Но какво става?Какво е това?От50 години,не помня такова нещо.Юли месец,10 дни дъжд ,влага и....мъгла.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Оппа... ейй, има още живи дето помнят. Ако беше жив бай тошо щяхме да вадим по три пъти (особено с тази цена на захарта и възможността да купиш неограничено количество ).

пп. Едно знам аз в моя район за слънчогледа- несигурна паша.
    Незнам, но тази година е кофти, друго не мога да кажа. Все е имало години и години, но като тази непомня. Някой публикува снимки с изключително силни семейства, да и аз имам, вероято и други имат такива семейства, но общата база е кофти. Да, може да има и от земеделците, тъй като тази влажна година е неприятна и за тях, но... За мен категорично природата е в основата. Пчелите и ние не сме подготвени, ей това е!

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Така е Калине .
    И аз очаквах да въртя слънчоглед ама нъц .
    Тук таме някоя пита .
    Другото и то през центруфугата и на сироп .

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Природата си е пак както преди, макар да има малко аномалии, но както каза колегата споменавайки бай Тошо, времената бяха и други и пръскането беше като, че ли по - регламентирано. Вярно, че се криеха много неща, но пък се обръщаше внимание. Не чакаха комарите да станат бол и да вкарат заразата, а се пръскаше по рано и то през нощта. Тава съм го виждал с очите си. Кучетата не се разкарваха на глутници по улиците, а се отстрелваха по домовете. Показваха пушката през оградата и псето го няма. Виждал съм го с очите си. Пребиха нашето куче. Оставяха само ловджийските. Боровата гора я пръскаха всяка година, а сега гъсениците правят гнезда колкото мед. топки и се разхождат на върволици по два метра. Няма да давам повече примери, но всичко се следеше. Сега марки по ушите и пари в банките, а животните ходят гладни и болни. Затова ще има клади и кланици. Вирусите вилнеят, а няма кой да обърне внимание. Европейският съюз плаща, а нашите реват за добитъка открито, а скрито потриват ръце - кога ще им дадат толкова пари, ако сами си търсеха пазар на измършавелите скотове? Тя овцата не може да хване 65 лева, те му дават 190. Егати. Та и тук във форума. Как не влезе някакво величие с гръмка титла и да каже - абе глупаци - това е това и това заболяване - давайте еди какво си. От нас се иска само да налеем по някоя хранилка 2-3-4 пъти и всичко да тръгне. А то какво? Един третира за нозема, друг за вароатоза, трети за паралич, а вирусите вилнеят в купом и ние губим тонове мед, а и не само ние. Калпави управници, калпава държава. Всеки мисли само за г.... си.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Аз , не съм се отказал от слънчогледа .
    Сега започва да цъфти един блок между Кичево и Добрева чешма .
    Вчера и днес валя добре в района .

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Аз , не съм се отказал от слънчогледа .
    Сега започва да цъфти един блок между Кичево и Добрева чешма .
    Вчера и днес валя добре в района .
    Аз днес им свалях магазините. Всичко цъфти от дъждовете, а не качват нищо. Ако вече видя, че започне да тече през прелката ще ги кача пак, но едва ли.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аз днес им свалях магазините. Всичко цъфти от дъждовете, а не качват нищо. Ако вече видя, че започне да тече през прелката ще ги кача пак, но едва ли.
    То и аз бях на тази вълна, но ги оставих още малко, защото като тръсна питата, капе нектара, а и не нападаха така, както е в безпашев период.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Някой знае ли какъв сорт е слънчогледа и с какъв препарат и на коя фирма са обработени семената?
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •