Цитат Първоначално публикувано от Борислав Виж публикацията
Kulinie 1, зависи колко е загоряла ракията. Имах 50-60 литра "хубаво" загоряла и пробвах с тези хапчета (те са за пиене) с по-малки количества - почти не ги усеща,а и не са евтини. Реално премахване на ароматите се постига с филтрация през много по-голямо количество активен въглен, но си нямам идея от къде може да се набави (военни или лекари).
Моята също беше такава, цвета и бе тъмно кафяв. Както споменах в предишен пост, ракията престоя с въглена месеци и всичко се свлече на дъното. Доби естествения си цвят, а вкуса беше единствено на ракия, нямаше и грам аромат на загоряло, нито на плода, от който е направена. По-големи количества въглен, предполагам може да се намери и във фабриките за производство на ракия.