Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Опита с нищо не може да се замени, затова питам. Защото по ракиите мисля, че имам нужното образование и теоретични познания, ама опит - никакъв.
Добре, имаш теоритичната подготовка, следователно, би следвало да знаеш, при какви условия е най-благопритния процес за ферментация. Колегата каза, че времето е хладно, но ние не знаем къде ще съхраняваш въпросните бидони с материала. Ако е навън, където температурата е с големи амплитуди - няма да се получи нищо или поне няма да се постигне желания резултат от ферментацията. Поради което, бидоните трява да са на място, което няма голямо колебание в температурата. Но дали ще "бъкне" и ще прескочи "дувара" материала - незнам. Имай предвид обаче едно, че първите няколко дни протича бурната ферментация, при която е възможно да се стигне до това, което питаш, но всичко е въпрос на сметки - теоритични, друго е да си на място и да наблюдаваш процеса, както и при пчелите.