Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Пчели бол, времето не ми стига да ги обгрижвам.

Изобщо не посмях да дам на пчелите ферментиращ мед. Ако кажете, веднага им го давам. За утре в 10.00 ч /ако не вали/ съм поръчал 300 кг кайсии, като хващам последния влак на брането им. Сега е момента да ги откажа, ако речете, че може да го дам на пчелите. Никакво време нямам да се занимавам с правене на ракия.
    Затова питах дали имаш пчели. Разтопяваш го и го правиш на сироп, дори слагаш и захар вътре и вариш. След като изстине даваш на пчелите късно вечерта - казах късно.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Затова питах дали имаш пчели. Разтопяваш го и го правиш на сироп, дори слагаш и захар вътре и вариш. След като изстине даваш на пчелите късно вечерта - казах късно.
    По звука на почукване по тенекиите съм сигурен, че съдържанието вътре е течно, не е кристализирал. Та от разтопяване няма да има нужда. Понеже не посмях да разбъркам обаче., не мога да съм сигурен. Захар ако сложа, дали ще се разтвори, дори и при варене? Все пак очаквам да има концентрация на захари над 67 - 70 % ? Или да добавя вода междувременно? Тия моите летят като на паша, явно цъфтят ливадите след валежите / не че е спряло да вали/.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    По звука на почукване по тенекиите съм сигурен, че съдържанието вътре е течно, не е кристализирал. Та от разтопяване няма да има нужда. Понеже не посмях да разбъркам обаче., не мога да съм сигурен. Захар ако сложа, дали ще се разтвори, дори и при варене? Все пак очаквам да има концентрация на захари над 67 - 70 % ? Или да добавя вода междувременно? Тия моите летят като на паша, явно цъфтят ливадите след валежите / не че е спряло да вали/.
    Правиш сравнително гъст сироп и ако може да бъде еднократна дозата/не знам колко кошера имаш/. Трябва да се разтвори. Даваш и си решаваш въпроса. Този мед е пак твой.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Правиш сравнително гъст сироп и ако може да бъде еднократна дозата/не знам колко кошера имаш/. Трябва да се разтвори. Даваш и си решаваш въпроса. Този мед е пак твой.
    Под ръка са ми 38 бр, на другия пчелин още 70. Май точно като за еднократна доза, даже ще остане малко за следващото забъркване на сироп. Захващам се от утре, благодаря.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Наблюдател
    Регистриран
    08.07.2018
    Първо нека стане ясно, че пчелите, по време на паша, консумират от хранилката по-бавно от безпашево време, поради което, в зависимост от силата на семействата, може да мине време докато го оползотворят. Второ, за да не продължи ферментацията, която и без това е започнала и не е по нравите им, е удачно меда да мине през термична обработка, за да се убият бактериите, които предизвикват ферментацията, особено киселата. Би следвало да знаеш, че в безпашев период е противопоказно да се дава мед за подхранване, под каквато и да е форма, за да не предизвикаш нападение. Това имах предвид като писах с главни букви.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Kuline1 Виж публикацията
    ...Би следвало да знаеш, че в безпашев период е противопоказно да се дава мед за подхранване, под каквато и да е форма, за да не предизвикаш нападение. Това имах предвид като писах с главни букви.
    Това го разбрах, дотолкова вече започнах да схващам. Като че ли ливадна паша има в момента, само да спре да вали.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Алооооо в святата тема за Ракията, пчели не се обсъждат!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    08.07.2018
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Прав си кмете, ама какво да направим, като искаме да помогнем на колегата, та се отплесваме.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията

Не точно така.Както при хората така и при пчелите/деца/ цуйката ги с бирка.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •