Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    При мен положението с меда в сравнение с миналата година до началото на слънчогледа, който започна преди седмица е около 2,5 пъти по-добро. За сега мед има, принос също. Като цяло има леко заслабване в някои семейства, но не е масово. По-скоро го отдавам на работата ми с тях.
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    При мен положението с меда в сравнение с миналата година до началото на слънчогледа, който започна преди седмица е около 2,5 пъти по-добро. За сега мед има, принос също. Като цяло има леко заслабване в някои семейства, но не е масово. По-скоро го отдавам на работата ми с тях.
    Въздушното ни разстояние не е много голямо, така, че района се отчита добре. След откритият ти урок по прехвърляне на личинки, го направих и аз, но при мен не захраниха нито един маточник. Това го отдавам на чашките и на някой други дребни на пръв поглед неща. Догодина ще се пробва отново.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Аз пък тази година съм доволна от резултата, защото за първи път извадих мед от магазини. Нямах нито една изградена магазинна рамка, така че всичко е градено и пълнено сега от 02 Май, когато сложих магазините. Имам 8 пълни магазина, а огромен блок със слънчоглед тепърва започва да цъфти само на 500 метра от пчелина. Само трябва да спре да вали. Вали вече 14 часа без прекъсване. Добре поне, че вчера не валя и си извадих част от меда.
    Много съм доволна от постигнатото, а и кошерите са пълни с пчели, чета тук, че на някои колеги им изчезват пчелите. За разлика от миналото лято, тази година нямах никакви нападения над пчелина, много спокойна и успешна година за мен.

20180710_100452.jpg 20180710_100550.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен става все по зле, няколко дена не спря да вали чак в момента се показа слънце. Ходих да видя как е последния блок слънчоглед и гледам започнал да прецъфтява а в магазините няма мед. Преди 10 дена се молех за дъжд а то взе та ни удави В райони като моя с 1 паша колкото и да е силна тя, като хване лошо време се хващаш за палците. Кошерите не са много силни но очаквах да дадат поне по 20-30кг. от слънчогледа ама от началото на пашата са работили 1-2 дни. Тази година ще вадя всичко от плодниците и ще давам питки още от септември, трябва да се избият малко загубите и дано след този дъжд поне да има паша след слънчогледа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази година ще вадя всичко от плодниците и ще давам питки още от септември, трябва да се избият малко загубите и дано след този дъжд поне да има паша след слънчогледа.
    Колега не разчитай много на тия питки, миналата година си правих опит с едни отводки и им давах само питки, почти не дръпнаха, нищо не сложиха като запас и добре че ги закарах на един слънчоглед та си донесоха нещо за зимата и пролетта едвам отцеляха. Със сиропа е друго нещо, дали инвертиран или не зависи кога и за какво ще се ползва, но ефекта е в пъти по добър!

Наблюдател
    Регистриран
    08.07.2018
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега не разчитай много на тия питки, миналата година си правих опит с едни отводки и им давах само питки, почти не дръпнаха, нищо не сложиха като запас и добре че ги закарах на един слънчоглед та си донесоха нещо за зимата и пролетта едвам отцеляха. Със сиропа е друго нещо, дали инвертиран или не зависи кога и за какво ще се ползва, но ефекта е в пъти по добър!
    Както казваше Радой Ралин и някой колега тук, го бе сложл като подпис в акаунта си: Погледнато формално - всичко е нормално, и още - Не е страшно човек да попадне в ада, страшно е, когато го осъзнае.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Ник ще се справи отлично .
    От сега нататък и времето ще е с него .

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази година ще вадя всичко от плодниците и ще давам питки още от септември, трябва да се избият малко загубите и дано след този дъжд поне да има паша след слънчогледа.
    Не знам защо говориш за загуби при положение ,че каза че си продал по една отводка от кошер при това нямаш 1000 лв. разходи за осигуровки като ЗП. При теб пчеларството е хоби с тези 40 кошера и е нормално да се правят разходи без да се търси възстановяване.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Не знам защо говориш за загуби при положение ,че каза че си продал по една отводка от кошер при това нямаш 1000 лв. разходи за осигуровки като ЗП. При теб пчеларството е хоби с тези 40 кошера и е нормално да се правят разходи без да се търси възстановяване.
    С тези 46 отводки само бензина не мога да си платя а какво остава за другите разходи.
    Вчера наистина ни издави, днес като отидох на пчелина ми стана зле. Постройките наводнени, корпуси, рамки и всичко в склада във вода. Аз съм на високо и не вярвах да има проблем, но много дъжд се изсипа и вече не попива. Днес цял ден изнасях инвентар да го суша на слънце, определено не върви тази година.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Не унивай .
    Скоро всичко ще бъде наред .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •