Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4217

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не знам какъв проблем имам с болести в пчелина,но пчелата отново се стопи и то рязско.Колегите казват ,че нямат моя проблем.
    Я иди да видиш лично дали нямат същия проблем. Щото и около мен уж нямаха, а де факто се оказа, че в периметър от ~ 40-50км. силно семейство не е останало. Като добавя и твърде рано цъфналия слънчоглед + непрекъснатите валежи стана две седмици, ако хвана по един магазин ще трябва да си ударя задника в тавана.

п.п. но както се казва "тихо да ти е името" и на протестите разни, да не забравяте пак да просите субсидии и европрограми - пък другото майната му.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Я иди да видиш лично дали нямат същия проблем. Щото и около мен уж нямаха, а де факто се оказа, че в периметър от ~ 40-50км. силно семейство не е останало. Като добавя и твърде рано цъфналия слънчоглед + непрекъснатите валежи стана две седмици, ако хвана по един магазин ще трябва да си ударя задника в тавана.

п.п. но както се казва "тихо да ти е името" и на протестите разни, да не забравяте пак да просите субсидии и европрограми - пък другото майната му.
    Той гледа клипове в тубата и по тях се равнява. Пчелите 'фърчат, ама само 'фърчат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Той гледа клипове в тубата и по тях се равнява. Пчелите 'фърчат, ама само 'фърчат.
    https://youtu.be/uqmzvBBxThM тоя мислех да не го качвам,че тъкмо бях легнал да поспя.Доживях след 7 години и аз да видя пчели в пчелина.
    п.п.Хваля се само мед няма,но нали съм си мухар все още.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    https://youtu.be/uqmzvBBxThM тоя мислех да не го качвам,че тъкмо бях легнал да поспя.Доживях след 7 години и аз да видя пчели в пчелина.
    п.п.Хваля се само мед няма,но нали съм си мухар все още.
    Друго имах предвид, ама няма значение. Това в колко часа го снима, ей това има значение. Ако е така цял ден, ще има мед, ама ако е само за по-малко и от час - питите ще дрънкат като празна манерка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Минах тая вечер покрай пчелина и нещата не ми харесаха.Не чух вентилирането, но усетих мириса.Стар пчелар мина покрай нас и спря да ме пита как са пчелите,че след последният дъжд летящата му е изчезнала за пореден път тая година.Иначе слънчувка има още няколко блока.Валежите са повлияли яко на цъфтежа.Прогнозатами за 1 месец паша май няма да се сбъдне.Утре ще направя проверка да видим дали и при мен е така.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Преди няколко минути ми звънна брата.Неговите думи бяха следните:
    Сега беше момента да снимаш,такъв летеж никога не съм виждал.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес дойде ред на УЛ да ги прегледаме.Не знам да ли е слънчувка,но нектара който са вкарали днес е към 4-5 кг и е много рядък/по рядъл от на акацията,като вода/ и жълт.За мое учудване жълтурите са направили мазало.Втори път ги цепя.Първият път бяха на 8 рамки пило сега ги намерих ме на 6 От летва до летва и запаса нищожен.Някой колеги казват,че не е време за отводки.Аз пък нали съм си зодия рак и реших днес да ги направя.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Днес дойде ред на УЛ да ги прегледаме.Не знам да ли е слънчувка,но нектара който са вкарали днес е към 4-5 кг и е много рядък/по рядъл от на акацията,като вода/ и жълт.За мое учудване жълтурите са направили мазало.Втори път ги цепя.Първият път бяха на 8 рамки пило сега ги намерих ме на 6 От летва до летва и запаса нищожен.Някой колеги казват,че не е време за отводки.Аз пък нали съм си зодия рак и реших днес да ги направя.
    Даваш ли сироп?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    Даваш ли сироп?
    Не нямам пари аз за сахар.Освен от време навреме като извадя меда малко медена водичка.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ако намериш гнезда няма страшно? Няма да са от пчели......
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •