Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Всичко трябва да бъде в рамките на разумното, не може като си казал че продаваш отводки на 6 рамки за 120 лв, т.е. по 20 лева рамка примерно и шестте рамки трябав да бъдат с пило (такива претенции имаше един мой клиент) ....
    А какви трябва да бъдат? Ето каква отводка видях аз преди няколко дни
    - млада майка
    - една пита с люпещо се пило двустранно
    - 1/3 пита с разновъзрастово пило едностранно, другата страна напълно празна
    - 1 пита с мед колкото длан едностранно, другата страна празна
    - 2 напълно празни пити, едната - изградена основа
    - нито дори 1 килийка прашец
    - пчели, колкото да покрият пилото

Колко смяташ, че трябва да струва такава отводка? Ако продаваш, каква цена ще искаш? А ако купуваш, колко би платил за така описаната отводка?

Такова нещо не би трябвало да се подарява, камо ли да се продава за отводка.

Не е луд, този който яде зелника, а този който му го дава.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    А какви трябва да бъдат? ....?
    С такива отводки изгорях на старта. Пак тогава купих и отводка, която си заслужаваше всеки лев. Видях разликата и от тогава съм на мнение, че стойността се измерва в пълни пити пило и пълни междурамия + майка. Останалото е пълнеж. Не бих купил рамки с мед и дрън дрън... Има го в магазина. В сезона на отводките, четири пити пило покрити плътно с пчели, какво точно няма да си намерят в природата? Ангажимента на пчеларя си остава същия, основи и сироп. Е да, ама такава отводка се развива прекрасно и има шанс да се изплати същата година(при налична късна паша и подходяща намеса на пчеларя)!!! При такава картинка, каква е цената на отводката? Смятам, че това са добре вложени пари. И всеки начинаещ трябва да знае какво плаща и до къде води "тънката лайсна". Една слаба отводка върви със ...найсе посещения, ...найсе подхранвания, една година дондуркане + евентуални грешки, късмет при презимуване.... Е, каква и стана цената? Стандарта в случая е нещо ориентировъчно като минимум според мен, но не е задължителен. Всеки, който плаща с парите си, е в правото си да избира какво да купи!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Такова нещо не би трябвало да се подарява, камо ли да се продава за отводка.

Не е луд, този който яде зелника, а този който му го дава.
    Смяташ ли, че се дава възможност да се провери какво точно се взема? Отиваш вечерта след като пчелите са се прибрали, вече е почти тъмно и кутийте с отводките са запечатани, идва ти реда, посочват ти кои са твоите отводки, товариш и си тръгваш. Едва на следващия ден, когато ги прехвърляш в кошерите, виждаш какво си купил.
    Много ми е жал и за самите пчели живели при такива условия
    Отводките струваха по 100+ лева.

Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    С такива отводки изгорях на старта. ...Всеки, който плаща с парите си, е в правото си да избира какво да купи!
    Съгласна съм с всичко, което си написал. Купувала съм и силни отводки, като описаната от теб, имаше и 1 такава, но останалите са горе долу като описаната в предишния ми пост, която е най-зле. Единственото хубаво е, че са попаднали в добри ръце и за тях ще се положат необходимите грижи. Дано поне да влязат здрави и силни в зимата.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Сигурен съм, че гафовете с отводките са много. Програмите задължават и отварят вратички за злоупотреби и мърлящина. Мисля си, че пчелопакета е по-малкото зло. И там може да си купиш майка на преклонна възраст, но може да се договори гаранция, че е снасяла поне. По-бавно се случват нещата, но и парите са други(поне така съм чувал). Не съм и наясно програмите включват ли пчелопакета. Ако нямам доверен доставчик, бих избрал пчелопакет.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз преди да продам малко пчелно семейство тествам майката как работи за да продам хубаво семейство. Като направи 3 рамки плътно пило е готова за взимане.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз преди да продам малко пчелно семейство тествам майката как работи за да продам хубаво семейство. Като направи 3 рамки плътно пило е готова за взимане.
    Това е добре, лошото е че недобросъвестни колеги се възползват от това технологично време което е необходимо на майката да осемени тези три пити и през това време си продават техните отводки „калемени“ пак с три пито пило, но от други кошери, а ти когато си готов с реалното пило пазара вече е затворен. Абе омагьосан кръг малко се получава, но ......

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Това е добре, лошото е че недобросъвестни колеги се възползват от това технологично време което е необходимо на майката да осемени тези три пити и през това време си продават техните отводки „калемени“ пак с три пито пило, но от други кошери, а ти когато си готов с реалното пило пазара вече е затворен. Абе омагьосан кръг малко се получава, но ......
    До сега не съм имал проблеми с продаването. Тази година съм зле от към оплождане и хубави майки. До сега от 60 заложени около 40 качествени, това си е 1/3 фира.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Да виждаш хранилки. ГОЛЕМИ. Твоите 5 или 10 кила бяха. Аре измисли нещо по-готино.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Да виждаш хранилки. ГОЛЕМИ. Твоите 5 или 10 кила бяха. Аре измисли нещо по-готино.
    Аз от понеделник вадя мед първо вадене и се надявам утре да приключа и след 10 дена ще вадя втори път нищо, че имам големи хранилки, той Господ си знае работата, ама ти пак не казваш, ще вадиш ли или ще храниш?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 21 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 21 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •