Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 510

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    То и да не вали по някаква неясна замен причина липата не дава добре тази година. Колеги масово споделят че добива им е на половина и много от тях казват че меда е доста тъмен което води към съмнение за смесване с мана.
    То ва не прече на Апитрейд да обяви мега смешната цена от 5,20 за един от най-хубавия вид мед и да търси и над 50% полен.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    То и да не вали по някаква неясна замен причина липата не дава добре тази година. Колеги масово споделят че добива им е на половина и много от тях казват че меда е доста тъмен което води към съмнение за смесване с мана.
    То ва не прече на Апитрейд да обяви мега смешната цена от 5,20 за един от най-хубавия вид мед и да търси и над 50% полен.
    По време на цъфтежа на липите, пчелите обхождаха и листата им, а и не само техните. Затова, че медът е реално да бъде с някакъв по - тъмен цвят. Смесен ли е съм забелязъл, че минава винаги към най - ниско платения.

Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    Тази година всичко избързва със цъфтежа и времето между акацията и липата е една седмица по малко отколкото предни години. При мен акацията тази година цъфна една седмица по рано от миналата година а липата 1,5 седмици по рано. Акацията хвана хубаво време и се отчете добре , но от липата ще е нула.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    В неделя нацапах центрофугата с това, което бяха събрали между акацията и слънчогледа който до седмица ще цъфне. Меда не е кой знае колко, но за мен и клиентите ще има. Същия и в района е кафяво-червен на цвят и с перфектен вкус!
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    За втора поредна година времето ми изигра голяма шегичка.Основната ми паша липата си замина и добива клони към нула.От 100 семейства 250 кг липа с цвят на мана.Вкусен и търсен мед ,но няма количество.Остана една ливада,дано даде поне тя.
    Майки има - сандъци няма. Сандъци има - пчели няма. Пчели има - рамки няма, рамки има - пило няма, пило има - място няма, място има - средства няма, средства има - време няма.... Егати занаята
    Solaris60

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    И аз не хванах липа, но акацията се отчете подобаващо.Извадих около 7-8 кг средно, но беше почти черен цвят и вероятно е мана.Липата беше добре около 5-6 дни, но после времето се скапа и повечето мед го върнаха в плодниците.Сега чакам слънчогледа, дано се оправи времето,че е цъфнал от седмица.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    При мен ситуацията е същата, но поне добития мед е с перфектни вкусови качества.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •