Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Сезона се развива доста странно. Има дъжд, има топлина има доста цъфтеж, НО семействата гладуват, не се развиват. Искат си сиропа и то от доста време. Търтеите от десет дни ги гонят. ,Където е цъфнал слънчогледа, няма принос и от него въпреки последните дъждове. Всъщност много странно се разви слънчогледа при мен. Беше засят месец по-късно от нормалното (25.04 до 15.05 продължи сеитбата) Последва яко засушаване и над 15 дни нищо не поникна. Въпреки всичко до 3-4 дни ще има и при мен сериозен цъфтеж. Ще цъфне и слънчоглед около 1 метър висок който бе засят на 7.05. Труден сезон.
И така е и не така: В северозападния, имаше цъфнала акация, но почти нищо не събраха! За разлика от южния централен, където независимо от ранния цъфтеж имаше много мед! Заключението което си направих, може и да греша!? Е: нощните и дневните температури, в южния централен температурите бяха в оптималните 25 градуса, а в северозападния около 20-22градуса. От това скоето съм чел; 25град. перфекната температура за акацията!
В южния благодарение на дъжда имам доста билков мед, нещо почти незапомнено от много години!
В северозападния, толкова едъри и дебели стъбла не съм наблюдавал от много време, време до цъфтеж 7-10 дни!